Egyéb kategória

4 tipp, hogy igazi kincseket találjatok a bolhapiacon

Imádok elszabadulni egy bolhapiacon. Egész egyszerűen elvarázsolnak a múlt darabkái, legyen az bármi: régi tükör, képkeret vagy egy pakli kártya, amit kézzel festettek. Nem pusztán azért járok ilyen helyekre meg garázsvásárokra, mert rendszeresen vásárolok, hanem mert a hangulatuk beszippant. De ha már vásárolni is szeretnétek, arra is van néhány tippem.

vous - 2016.10.15.
4 tipp, hogy igazi kincseket találjatok a bolhapiacon

Előtte azért muszáj megmutatnom, hogy mi volt a legszórakoztatóbb dolog, amit bolhapiacon találtam, mert konkrétan fetrengtem a röhögéstől, amikor megláttam. Értelemszerűen nem vittem haza, de még ma is újra és újra megnézem a képeket róla, mert vigyorgásra késztet a legsötétebb napjaimon is. Nézzétek csak:

Objektum doboz

Objektum doboz

Ettől függetlenül képkeretet már szereztem be onnan, és volt alkalmam több helyen felmérni, hogy mi mennyibe kerül, és alkudoztam is már, íme néhány jótanács, ha nem akartok úgy hazatérni egy piacról, hogy megkopasztottak. Apropó, nézzétek csak, a VOUS-lányoknak is vannak régi csecsebecséi, és mind olyan gyönyörű!

Arra kérdezz rá, ami kevésbé érdekel

Ha érdekel egy tárgy, akkor fogjatok meg még egy hasonlót. Az árusok többsége megkérdezi, melyik érdekel jobban, ilyenkor mutass arra, amelyik kevésbé, így arra mondanak majd nagyobb árat. Nálam ez bevált több alkalommal is, így bátran ajánlom!

Elő a pókerarccal!

Legyetek annyira közömbösek, amennyire csak tudtok! Az eladók megérzik, ha valami nagyon kell, és rálicitálnak, felviszik az árat. Ne féljetek elutasítani a legjobb árat sem, tegyétek vissza nyugodtan, és menjetek még egy kört. Bármennyire hangsúlyozzák, hogy el fogják vinni előletek, ezt ne vegyétek készpénznek, már csak azért sem, mert rengeteg hasonló tárgy van, könnyen találtok másikat.

Nézzetek körül az egész piacon, sőt!

Ahogy már írtam, nagy a választék, így érdemes alaposan körülnéznetek, másik eladónál akár feleannyiért is megtalálhatjátok ugyanazt a tárgyat, vagy hasonlót. Bizonyos tárgyakat ráadásul érdemes máshol beszereznetek, nem bolhapiacon. Garázsvásárokon olcsóbb minden, hétvégente például a Gozsdu-udvarban is tartanak mini antikgarázsvásárt, nézzetek körül ott is! Írógépet pedig az apróhirdető oldalakon sokkal szebb állapotban találtok, tizedannyiért, mint a nagy bolhapiacokon.

Tegyétek fel a kérdést: tényleg akarom ezt?

Nagyon könnyű elcsábulni annyi szép és szokatlan dolog láttán, így könnyen átbillenhettek a ló túloldalára. Azon kaphatjátok magatokat, hogy hazaérkeztek egy csomó szép holmival, ám nem tudjátok felhasználni őket. Tehát, ha kezetekbe akad egy gyönyörűség, kérdezzétek meg magatoktól azt is, hol lesz a helye a lakásotokban! Apropó, tippekért kövessétek Nóri cikkeit, aki mindig szuper tanácsokkal lát el, ami a DIY-fogásokat és a lakberendezést illeti. Ha pedig képkeretre vadásztok, ezekre használhatjátok fel őket!

Ezenkívül már csak egy tanácsom van: élvezzétek a bolhászkodást!

Ajánlott cikkek