Egyéb kategória

Különleges dolog derült ki az örökbe fogadott kiskutyáról

„Ingyen elvihető kölyökkutya” – ez állt azon a táblán, ami felkeltette egy fiatal férfi érdeklődését. Amikor meglátta a kisállatot, rögtön beleszeretett, és nem is volt kérdés, hogy hazaviszi-e magával új barátját. Nem sokkal később viszont furcsa dolgok kezdtek történni...

vous - 2016.10.12.
Különleges dolog derült ki az örökbe fogadott kiskutyáról

Neo hatalmas szemeinek és hegyes kis füleinek tényleg nem lehetett ellenállni, de már az örökbefogadás napján kiderült, hogy nem egyszerű eset. Megállás nélkül a gazdija társaságában akart lenni, és senki mással nem érezte jól magát. Bár a fiatal srác szívesen töltötte vele az idejét, a fősuli és a munka miatt Neónak gyakran kellett egyedül feltalálnia magát a hátsó kertben.

Forrás:
Wolf Connection

De nem kellett attól félni, hogy unatkozni fog, hiszen hamar talált magának új hobbit! Előszeretettel ugrott át a kerítés felett vagy ásott alatta lyukat, csak hogy együtt játszadozhasson a szomszédok kutyáival. A lakók egy ideig barátságosan viszonyultak a váratlan vendéghez, de Neo inkább igyekezett távolságot tartani tőlük; nem nézett a szemükbe, sőt, még a nasit sem fogadta el. Az állandó szökések miatt a gazdi kénytelen volt folyton erősebb kerítést építeni, a kutya viszont mindig megtalálta a gyenge pontokat.

Forrás:
Wolf Connection

Amikor Neót már semmi sem állította meg, gazdája úgy döntött, elviszi őt egy menhelyre, amíg elő nem áll egy biztos megoldással. Az ajtón besétálva azonban rögtön neki szegezték a kérdést: „Ugye tudja, hogy ő nem egy kutya?” És ekkor végre kiderült, miért viselkedett különösen az állat. Neo ugyanis nem kifejezetten a kutyák családjába tartozik; ugyan megtalálhatóak benne a házi kedvencek tulajdonságai, nagyrészt inkább a farkasok közé tartozik. Ezért kerülte a szemkontaktust, és emiatt próbált mindig szökdécselni. Benne van ugyanis az ösztöneiben, hogy keresse a társait.

Forrás:
Wolf Connection

Miután fény derüt a titokra, a gazdi úgy döntött, Neo érdekében eljött a búcsú ideje. Felkereste a Wolf Connection farkasvédő központot, és megkérte őket, hogy fogadják be kis kedvencét. Az állat pedig már az első perctől kezdve jól érezte magát! Noha eleinte megpróbálták külön kennelbe zárni, ő rögtön talált módot a szabadulásra, és átszökött Mayához, a központ egyik lány farkasához.

farkas-allat-kutya-neo

Forrás:
Wolf Connection

Bár nem lehetett egyszerű egy farkast nevelgetni, biztosan izgalmas kaland volt!

Ajánlott cikkek