Egyéb kategória

Kiderült: ezért fájdul meg a fejetek a copftól

A copf az egyik legszuperebb frizuratrükk arra az esetre, ha nincs sok időtök készülődni, vagy elmaradt a hajmosás. De azt észrevettétek már, hogy mire elérkezik az este, sokszor megfájdul tőle a fejetek? Most kiderült, miért!

vous - 2016.10.11.
Kiderült: ezért fájdul meg a fejetek a copftól

Nem véletlenül imádjuk annyira a copfokat: kényelmesek, gyorsan elkészíthetőek, és rengeteg szuper trükkel lehet feldobni őket. A dolog egyetlen hátránya a fejfájás, ez a frizura ugyanis gyakran okoz kellemetlen tüneteket a nap végére. De vajon miért? A kérdés az Elle magazint is elgondolkodtatta, egy neurológus pedig most válaszolt a rejtélyre!

ariana-grande-lufi-haj-frizura

A nyár legnagyobb trendje: a magasan összefogott lófarok

Azt hiszem, kijelenthetjük: mostanában lófarkakat látunk mindenhol. Ami végül is jó hír, hiszen jön a nyár és vele együtt a nagy meleg, amit feltűzött hajjal a legkönnyebb elviselni. Na de nem mindegy, hogy fogjátok össze a hajatokat: a magasra tett lófarok lesz a nyár slágere!

A folytatásért kattintsatok ide!

Dr. Denise E. Chou kifejezetten a fejfájások kezelésére szakosodott, és szerinte nem ritka, hogy akik a copfjuk miatt szenvednek fájdalomtól, alapból sokkal hajlamosabbak a migrénre. Amikor a hajatokat lófarokba vagy szoros kontyba kötitek, azzal húzni kezditek a fejbőrön található idegeket. Ez pedig csak még inkább serkenti az érzőidegeket, ami rövidesen beindítja a fejfájást.

A szakértő szerint ilyenkor nem jó ötlet azonnal a szekrényhez sietni, és a gyógyszerre bízni a megoldást. Különösen veszélyes tud lenni, ha havi 10 vagy több alkalommal választjátok ezt a módszert, ilyenkor ugyanis a fejfájás rosszabbodhat, hiszen növeli a fájdalomküszöbötöket.

Helyette a B2-vitaminban és magnéziumban gazdag étrendet javasolja, ez ugyanis a legtöbb páciensénél megoldotta a problémát.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!