Egyéb kategória

Tudtátok, hogy ezeknek a holmiknak is van lejárati idejük?

Nem csak a hűtőtökben rejtőznek olyan dolgok, amiknek a szavatosságát olykor muszáj ellenőriznetek. Talán nem is sejtettétek, de a Daily Mail szerint az alábbi holmiknak is van lejárati idejük, némelyik pedig elég meglepő!

vous - 2016.10.09.
Tudtátok, hogy ezeknek a holmiknak is van lejárati idejük?

1. Az otthoni papucsotok – 6 hónap

Valódi megváltás, amikor egy kényelmetlen cipőben átrohangált nap végén hazaértek, és belebújhattok a pihe-puha papucsotokba. Sokan annyira kötődünk a kedvenc holmijainkhoz, hogy a világ minden kincséért sem válnánk meg tőlük (na jó, azért talán mégis). A rossz hír viszont, hogy ez tökéletes terep a fertőzéseknek, ami miatt nem csak érdemes minél gyakrabban mosni őket, de félévente egy cserének is itt az ideje.

2. A hajkefétek – 4 év

Azt már korábban megírtuk, hogy a sminkeknek is van lejárati idejük, de nem ez az egyetlen szépségcucc, ami sajnos nem bírja örökké a strapát. Talán mondanunk sem kell, de még a legjobb minőségű fésű is képes egy idő után elég sok bacilust összegyűjteni. Arról nem is beszélve, hogy a hajatokhoz használt pakolásoktól és balzsamoktól könnyen ragadóssá válhat, ami mágnesként vonzza magához a port. Hogy megelőzzétek a kellemetlen mellékhatásokat, 4 évente szerezzetek be egy újat.

csaj lány haj szőke szerelem

Találjátok meg a tökéletes fésűt a hajatokhoz!

Sűrű, vékony szálú, rövid, hosszú – minden embernek más a haja, melynek ápolására más-más fésűre van szükség. Most összegyűjtöttem nektek, milyen hajhoz milyen fésű illik. Ti már megtaláltátok a tökéleteset?

A cikk folytatásáért katt ide!

3. Az alvós párnátok – 2–3 év

Most őszintén; ki az, aki évek óta nem cserélte le a párnáját, mert már úgy megszokta, hogy azon alszik? Sajnos rossz hírünk van, ennek a szavatossági ideje ugyanis maximum 3 év, ha pedig átcsúsztatok ezen a határon, elérkezett a búcsú ideje. Egy jó párna dolga, hogy megfelelő szögben tartsa a fejet alvás közben, ha pedig elvesztette a magasságát és hepehupás lett, édes álmok helyett nyakfájással ajándékoz meg.

4. A melltartók – 8 hónap

Minden nő tudja, hogy jó melltartót találni hatalmas kihívás, ezért is igyekszünk minél tovább használni azokat, amikre sikerült rábukkannunk. Sokszor ez a „kapcsolat” egészen addig tart, míg a drót elkezd szúrni, és akkor tényleg kénytelenek vagyunk megválni tőle. Szakértők szerint az ideális használati idő egyébként 8 hónap, hiszen addigra veszít a tartásából, és kényelmetlenné is válik.

5. A fakanál – 5 év

Szerencsére ezt a konyhai eszközt nem kell túl gyakran cserélgetni, öt év után viszont erősen javaslott. A műanyag és fém holmikkal ellentétben a fakanálra könnyebben tapadnak a bacik, főleg akkor, ha gyakran érintkeznek nyers hússal. Arra is figyeljetek oda, hogy változott-e a színe az évek során, a sötétbarnává alakuló foltok ugyanis baktériumokra utalnak, ezért rögtön cserélni kell.

Melyik infó lepett meg titeket a legjobban?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.