Egyéb kategória

Tudtátok, hogy ezeknek a holmiknak is van lejárati idejük?

Nem csak a hűtőtökben rejtőznek olyan dolgok, amiknek a szavatosságát olykor muszáj ellenőriznetek. Talán nem is sejtettétek, de a Daily Mail szerint az alábbi holmiknak is van lejárati idejük, némelyik pedig elég meglepő!

vous - 2016.10.09.
Tudtátok, hogy ezeknek a holmiknak is van lejárati idejük?

1. Az otthoni papucsotok – 6 hónap

Valódi megváltás, amikor egy kényelmetlen cipőben átrohangált nap végén hazaértek, és belebújhattok a pihe-puha papucsotokba. Sokan annyira kötődünk a kedvenc holmijainkhoz, hogy a világ minden kincséért sem válnánk meg tőlük (na jó, azért talán mégis). A rossz hír viszont, hogy ez tökéletes terep a fertőzéseknek, ami miatt nem csak érdemes minél gyakrabban mosni őket, de félévente egy cserének is itt az ideje.

2. A hajkefétek – 4 év

Azt már korábban megírtuk, hogy a sminkeknek is van lejárati idejük, de nem ez az egyetlen szépségcucc, ami sajnos nem bírja örökké a strapát. Talán mondanunk sem kell, de még a legjobb minőségű fésű is képes egy idő után elég sok bacilust összegyűjteni. Arról nem is beszélve, hogy a hajatokhoz használt pakolásoktól és balzsamoktól könnyen ragadóssá válhat, ami mágnesként vonzza magához a port. Hogy megelőzzétek a kellemetlen mellékhatásokat, 4 évente szerezzetek be egy újat.

csaj lány haj szőke szerelem

Találjátok meg a tökéletes fésűt a hajatokhoz!

Sűrű, vékony szálú, rövid, hosszú – minden embernek más a haja, melynek ápolására más-más fésűre van szükség. Most összegyűjtöttem nektek, milyen hajhoz milyen fésű illik. Ti már megtaláltátok a tökéleteset?

A cikk folytatásáért katt ide!

3. Az alvós párnátok – 2–3 év

Most őszintén; ki az, aki évek óta nem cserélte le a párnáját, mert már úgy megszokta, hogy azon alszik? Sajnos rossz hírünk van, ennek a szavatossági ideje ugyanis maximum 3 év, ha pedig átcsúsztatok ezen a határon, elérkezett a búcsú ideje. Egy jó párna dolga, hogy megfelelő szögben tartsa a fejet alvás közben, ha pedig elvesztette a magasságát és hepehupás lett, édes álmok helyett nyakfájással ajándékoz meg.

4. A melltartók – 8 hónap

Minden nő tudja, hogy jó melltartót találni hatalmas kihívás, ezért is igyekszünk minél tovább használni azokat, amikre sikerült rábukkannunk. Sokszor ez a „kapcsolat” egészen addig tart, míg a drót elkezd szúrni, és akkor tényleg kénytelenek vagyunk megválni tőle. Szakértők szerint az ideális használati idő egyébként 8 hónap, hiszen addigra veszít a tartásából, és kényelmetlenné is válik.

5. A fakanál – 5 év

Szerencsére ezt a konyhai eszközt nem kell túl gyakran cserélgetni, öt év után viszont erősen javaslott. A műanyag és fém holmikkal ellentétben a fakanálra könnyebben tapadnak a bacik, főleg akkor, ha gyakran érintkeznek nyers hússal. Arra is figyeljetek oda, hogy változott-e a színe az évek során, a sötétbarnává alakuló foltok ugyanis baktériumokra utalnak, ezért rögtön cserélni kell.

Melyik infó lepett meg titeket a legjobban?

Ajánlott cikkek