Egyéb kategória

Van egy sziget, amit nem hagyhattok ki, ha Velencében jártok

Ha Velence a szerelem városa, akkor a közelében lévő Burano a színeké. Még akkor is érdemes útba ejtenetek ezt a kicsinyke szigetet, ha csak egy napig vagytok a környéken.

vous - 2016.10.09.
Van egy sziget, amit nem hagyhattok ki, ha Velencében jártok

Velencét már mindenki ismeri. Valószínűleg észak Velencéjéről is sokat hallottatok már. De mi a helyzet az Adria királynőjének környező szigetecskéivel? 

Van egy bakancslistám, amin nagyon sok város szerepel. Imádok utazni és ez szerintem örök szenvedélyem marad. Sokszor jártam már Olaszországban, és számomra mindig tud újat mutatni. Egy évvel ezelőtt visszatértem oda egy hétre és egy addig számomra ismeretlen szigetecskébe lettem szerelmes. Magával ragadott, elcsábított és arra ösztönzött, hogy visszatérjek még oda egyszer. (Amint lesz időm és pénzem.) 

Velencét sokféleképpen meg lehet közelíteni, mi akkor a hajós megoldást választottuk. De nem egyenesen oda mentünk, hanem útba ejtettük a környező szigeteket is. Mindegyik mesés, szóval nem érdemes leragadni a szerelem városánál.  De volt egy kicsi sziget, ami teljesen megfogott és azóta sem enged el. Burano szigete. Olyan kicsi, hogy pár óra alatt körbe lehet sétálni és mindent kényelmesen meg tudtok nézni.

Forrás:
Mogyoró Piroska

Miért lettem szerelmes belé?

Egyszerűen nem tudok reális magyarázatot adni arra, hogy miért is vagyok szerelmes Buranóba. Magával ragadott. Tele volt színekkel, nyugalommal és harmóniával. Minden ház más színűre van festve, de ugyanakkor megvan az bája is, ami Velencének. Tele hidakkal és csatornákkal. Nincsenek autók, az a hangzavar, amiket a nagyvárosokban már megszokhattunk. 

Amint kiléptek a partjára olyan érzésetek támad, mintha megállt volna az idő. Nem érzitek az idő múlását, ha itt sétálgattok. És mitől olyan híres? Mint már említettem a színes kis házikói mindenkit rabul ejtenek. De a lakók nem festhetik akármilyenre a házaikat. Az önkormányzat engedélyezi, hogy ki milyen színnel festhet. A legenda szerint pedig ez a sokszínűség segítette a halászokat, hogy még ködös, viharos időben is hazataláljanak. De emellett a csipkéire is érdemes odafigyelni. A házak aljában található boltocskákban megannyi csodára bukkanhattok. Ami pedig egyből fel fog tűnni, az a város főterén található Szent Márton-templom. Ha ránéztek egyből arra fogtok gondolni, te jó isten, mennyit ihattunk, hogy ferdének látjuk a tornyát. De megnyugtatlak titeket. Az valóban ferde. 

Burano, az én szememmel

Forrás:
Mogyoró Piroska

Forrás:
Mogyoró Piroska

Forrás:
Mogyoró Piroska

Forrás:
Mogyoró Piroska

Nálam Burano abszolút a bakancslistám első helyén áll, remélem, ti is kedvet kaptatok hozzá. 🙂

Ajánlott cikkek