Amíg ki nem próbáltam, addig el sem tudtam képzelni, hogy mennyire fontos a tízórai és az uzsonna. Pedig mondhatni, majdnem ez a kettő kis étkezés vált a napom legfontosabb részévé a főétkezések helyett.
Nem azért, mert ezek a legfinomabbak, hanem mert nagyon jó támogató kisétkezések ezek, amelyek biztosítják, hogy a főétkezésekig ne haljak éhen, úgy, hogy nem pukkadok szét, és ráadásul tényleg finom gasztropillanatok ezek, ha hajlandóak vagytok rááldozni némi energiát és kreativitást. Persze, nyilván könnyebb, ha van már kész étrend, úgyhogy mutatom is, hogy mit ehettek nap mint nap tízóraira és uzsonnára.
Hétfő
Tízórai: Karalábé, egy marék mandula
Uzsonna: Natúr joghurt friss málnával vagy egyéb szezonális gyümölccsel
Kedd
Tízórai: Alma, egy marék kesudió vagy dió
Uzsonna: Görög joghurt 2-3 kanál zabpehellyel, egy merőkanálnyi fehérjepor, pár szem mandula
Szerda
Tízórai: Banán
Uzsonna: Túrókrém ízlés szerint gyümölccsel, cukor nélkül
Csütörtök
Tízórai: vegyes gyümölcssaláta
Uzsonna: Natúr joghurt két kanál zabpehellyel és fahéjjal
Extra tipp: előre készítsétek el az uzsonnátokat, így a zabpehely isteni puha és omlós lesz a joghurtban!
Péntek
Tízórai: gyümölcsös smoothie egészségesen, ezeket a hibákat ne kövessétek el közben!
Uzsonna: cukkinicsipsz, amit így készítsetek el!
Szombat
Tízórai: zöld turmix, amihez receptet itt találhattok!
Uzsonna: Zellerszár és répaszeletek görög joghurtos sós-borsos mártogatóssal
Vasárnap
Tízórai: hozzáadott cukor nélkül készült házi müzliszelet
Uzsonna: párolt vagy grillezett brokkoli, nyakon öntve natúr joghurttal
Ti mit esztek a főétkezések között?