Egyéb kategória

Nem csak a baba! Ezért szed fel egy átlagos kismama 14 kilót

A terhességi hízás teljesen természetes, de azért ha belegondolunk, elég megdöbbentő, hogy egy nagyjából 3 kilós baba miatt 15–20 kilókat szednek fel a nők.

vous - 2016.10.07.
Nem csak a baba! Ezért szed fel egy átlagos kismama 14 kilót

Szakértők szerint normálisnak számít kezdeti testtömegtől függően, ha a kismama 12–15 kilót szed fel, afölött már túl soknak számít. Bár még mindig elterjedt a „kettő helyett enni” magatartás, ez egyáltalán nem szükséges, és akkor szokott 20–30 kilós hízás bekövetkezni.

Forrás:
iStock

De nézzük is meg, mit jelent pontosan az a 14 plusz kiló:

  • baba: 3,5 kg
  • placenta: 1–1,3 kg
  • magzatvíz: 1–1,3 kg

A cikk itt még nem ér, a folytatásért kattintsatok IDE

Vous JOY

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.