Egyéb kategória

Viszlát, deszkáscipő és csípőnadrág! – ruhadarabok, amikkel ma már nem mutatkoznánk együtt az utcán

Furcsa dolog az öltözködés, kicsit olyan, mint a szerelem: van, hogy évekig hordunk, nyúzunk, szeretünk egy darabot, amit szívünk szerint soha nem vennénk le, majd egy nap úgy ébredünk, hogy elmúlt a varázs. Már nem vesszük fel olyan szívesen, idővel pedig örökre elveszik a szekrény mélyében. A VOUS-lányok ezúttal azokat a nagy szerelmeiket gyűjtötték össze, amikkel ma már biztosan nem mutatkoznának együtt az utcán.

vous - 2016.10.06.
Viszlát, deszkáscipő és csípőnadrág! – ruhadarabok, amikkel ma már nem mutatkoznánk együtt az utcán

Jómagam a normál derekú farmeroktól, nadrágoktól irtózom

Egy időben óriási divat volt a csípőnadrág, boldog-boldgtalan hordta testalkatától függetlenül. Mára szerencsére szinte mindenféle derékmagasságú és fazonú nadrággal találkozhatunk a boltokban: a high-waisttől kezdve, a regular és a low waistig bármiből válogathatunk. Így történt, hogy idővel azon kaptam magam, hogy kizárólag a magas derekú fazont viselem el, a csípőnacit meghagyom J.Lo-nak. Öltöztet, eltakar, ráadásul a téli mínuszokban sem érzem úgy, hogy fázna a derekam. Arról nem beszélve, hogy tavaly óta aranykorát élik a betűrt ingek, felsők és crop topok divatja, így ezek tökéletes választások lehetnek egy magas derekú nacihoz. 

Objektum doboz

farmer_illusztr_1-1

Igenis minden alkatra létezik a tökéletes farmer – Divatgrafika, amely segít a vásárlásnál

Farmervásárlás során gyakran találkozhattok olyan kifejezésekkel, amelyeket nem árt megjegyeznetek, hiszen ezek segítségével tudjátok a megfelelő fazonú és méretű ruhákkal bővíteni a ruhatáratokat. Persze ha nehezebben boldogultok, nyugodtan kérhettek segítséget az eladóktól, vagy farmervásárlás esetén az üzletekben kihelyezett magyarázó ábrák is segítségetekre lehetnek. Grafikusunk, Cséfalvay Fanny készített nektek egy szuper infografikát, ami a segítségetekre lehet!

Viola is hasonlóképp látja 

Viola, aki sosem szépíti a véleményét semmiről, hozzám hasonlóan látja, de mint mondja, ő a korának tudja ezt be (na nem mintha öreg lenne):

Ha néha-néha felpróbálok egy csípőnacit, zavar, hogy fázik benne a derekam, kilóg mindenem, és előnytelen is. Szintén a kornak tudom be, hogy a nyomott mintás és feliratos pólókat teljes mértékig száműztem a szekrényemből.

Pedig a minták és a feliratok is reneszánszukat élik (megint), hiszen az őszi cipők és ingek is tele vannak velük, csakúgy, mint a boltok. Rajtatok áll, hogy száműzitek vagy beszerzitek őket! 

Objektum doboz

Mojzi az ékszereket vette minimálra

A VOUS lakberendezője és kajastylistja, Mojzi egy ideje úgy döntött, a nagyméretű, brutál ékszereket hanyagolja a hétköznapokból. Ennek egy észszerű magyarázatot is adott, amit érdemes megjegyeznetek:

Coco Chanel is megmondta: mielőtt kilépsz a házból, nézz a tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt!

Objektum doboz

Ancsa a leggings–tunika kombót kerüli

Újdonsült VOUS-feleségünk és egyben fotósunk, Ancsa, ahogy ő mondaná, infantilisnek érezné ma már egy leggings–tunika szettben. Otthonra, takarításhoz tökéletes lehet egy ilyen ruhapárosítás, hiszen kényelmes, de a hétköznapokban már nem lépne benne utcára. És mi ezt meg is értjük.

A hosszított felsők feszülő nacival való viselése egyébként napjainkban még mindig hódít, de ne feledjétek: a leggings nem nadrág, ahogy a harisnya sem!

Ha szívesen próbálnátok ki új dolgokat, ismerjétek meg ennek a szettnek a legújabb, 20116-os verzióját! Egy korábbi cikkemből ITT megtudhatjátok, hogyan érdemes tüllszoknyát famerre venni. Izgalmasan hangzik, ugye?

Objektum doboz

Emcsi az állatmintát mellőzi

A VOUS leglazább szerzője, Emcsi igazi Győzike-rajongó volt: szobája és a ruhatára is zebramintában úszott. Mára már szerencsére búcsút mondott ennek a szokásának, ahogy a párducmintát is kiiktatta az életéből. Mint mondja:

ma már az állatminta teljesen off, pontosabban a kígyó maradhat! 

Objektum doboz

Fanny a deszkáscipőktől vált meg

Bármennyire is hihetetlen a stílusosság koronázatlan – dráma – királynője, a VOUS grafikusa, Fanny egy időben előszeretettel hordott deszkáscipőt, mint mondja, kifejezetten narancssárga cipőfűzővel. 

„Ma már nem szeretem a narancssárga színt ruhában, és deszkáscipőt sem hordok. Már a nagyon eltúlzottan push-up melltartót is száműztem a túlzottan kivágott felsőkkel, valamint utcára a kapucnis, sportos pulcsikat. A sportos öltözködés nem a kedvencem, régen jellemzőbb volt rám” – bizony, érdemes Fanny szavait meghallani: a push-up már nem divat! 

Objektum doboz

csefalvay-fanny-grafika-athleisure-sport-divat

Jóganadrágban egész évben – avagy hogyan hódít az athleisure stílus

Az elmúlt években a nagy divatházaknak köszönhetően a sportruházat kiszabadult az edzőtermek falai közül, és beépült a mindennapok ruhatárába. Ez a változás teljes mértékben elmosta a határokat az öltözködésben. A sportos elemek így tökéletesen beilleszthetőek egy elegáns nő ruhatárába is. Kíváncsiak vagytok, hogyan? ITT kiderül!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek