Egyéb kategória

Legyen szuperhangulatos az otthonotok ősszel fillérekből – úgy, hogy még pénzt is spórolhattok vele!

Túl sok pozitív érvet nem tudok felsorolni a hideg mellett, talán csak az otthoni bekuckózás örömét, noha ezt is csak azért élvezzük, mert bemenekülhetünk valahova a cudar idő elől. De mindenképp pozitívum, hogy legalább ott vannak a kockás, illetve szőrös plédek, pihe-puha párnák, a forróbbnál forróbb kakaók, teák és forralt borok. Ha igazán meleg és hangulatos enteriőrre vágytok az ősz beköszöntével, mutatjuk, hogyan érhetitek el egyszerűen és költséghatékonyan a favágó stílust!

vous - 2016.10.05.
Legyen szuperhangulatos az otthonotok ősszel fillérekből – úgy, hogy még pénzt is spórolhattok vele!
600

Favágó stílus

  • Magában foglalja a countryt és a vintage stílust
  • Rusztikus, romantikus, vidékies és népies
  • Természetközeli és idilli
  • Meleg és meghitt
  • Kötődik a hagyományokhoz

Tegyétek melegebbé a lakást textilekkel

Nemrég írtam nektek az őszi teendőkről a lakásban, amiben már kifejtettem, hogy ilyenkor érdemes lecserélni a lakás textiljeit sötétebb színűekre és jóval vastagabb anyagúakra. Nemcsak azért, mert ezek a függönyök szuperül szigetelnek, hanem mert sokkal jobban beszívják a nap utolsó sugarainak hőjét, így a lakást is felmelegítik egy kicsit – ezáltal például spórolhattok a rezsiszámlán.

Ha a textilek közül mintásakat választanátok, a faleveles, kockás, ágas és erdei állatkás mintákkal pillanatok alatt becsempészhetitek az őszies, illetve télies hangulatot a lakásotokba.

A kockásak közül válasszátok a minél nagyobb motívummal elátottakat, akár a skót kockásak is jók lehetnek, színek közül a sötétkék, fekete, sötétzöld, barna, bézs egy kevés pirossal vagy naranccsal, esetleg mustársárgával megbolondítva tuti befutó lehet!

Objektum doboz

Ha a mintákat inkább hanyagolnátok, keressetek olyan plédeket, párnahuzatokat, ami kötöttek vagy horgoltak, vagyis az anyaga adja a mintájukat, de nem túl hivalkodóak. Ezek sokkal téliesebbek az ilyen enteriőrben, és izgalmasabbak is, mint egyszínű társaik.

A szőrös takarók és díszpárnák ebben a szezonban szinte kihagyhatatlanok.

Amellett, hogy szuperjól néznek ki szinte bármilyen otthonban, imádni fogjátok, amikor a hideg időben közéjük kucorodhattok.

Objektum doboz

Válasszatok erdei kiegészítőket!

Minden olyan tárgy belepasszol ebbe az őszies favágó stílusba, ami a természetben, illetve az erdők, mezők környékén megtalálható. A fából, illetve háncsból készült darabok, gombák, tobozok, farönkök és egyéb termések, erdei állatkák motívumai mind-mind alapdarabok ebben az irányzatban. Ha nem szeretnétek sokat költeni a kiegészítőkre, egy séta alkalmával beszerezhetitek ezeket a remek darabokat a természetben.

Egy óriási faág egy állóvázában, egy tál toboz natúran hagyva vagy lefújva valamilyen őszies színre már megadja a lakás alaphangulatát, ahogyan egy gombát, fát, őzet vagy rókát ábrázoló kép, szobor vagy csetresz is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Az állatokkal azért csak óvatosan!

Válasszatok ki egy állatfajtát, és ebből a motívumból használjatok maximum négy-öt darabot egy téren belül. A nyúl, róka, medve, farkas és szarvas kombinációtól nagyon gyerekes lehet az összhatás.

Ne essetek túlzásokba, nem kell, hogy úgy nézzen ki a lakás, mint egy vadaspark.

Ezek közül is igyekezzetek olyanokat választani, ami egy modern, újragondolt minta, vagy pedig reális ábrázolás, esetleg geg. A túl cuki és kedves daraboknak ebben a stílusban nincs helye!

De az sem jó, ha átestek a  ̶s̶z̶a̶r̶v̶a̶s̶  ló túloldalára, és telepakoljátok a lakást igazi szőrökkel vagy agancsokkal, ne adj' isten koponyákkal. Ha lehet, ezeket hagyjátok meg az igazi vadászlakoknak, vagy még nekik se!

Objektum doboz

Forrás:
VOUS

1. Medvés gyertyatartó – H&M, 2. Fenyőerdős párnahuzat – H&M, 3. Szőrös párnahuzat – H&M, 4. Szarvasagancs – Ikea, 5. Ágas gyertyatartó – H&M, 6. Gyertyatartó – Ikea, 7. Medvés bögre – H&M, 8. Kötött pléd – IDdesign, 9. Állatos faliképek – Ikea

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.