Egyéb kategória

Ezért lakkozzák ki a pasik az egyik körmüket októberben

A férfiak világszerte egy apró, mégis erőteljes jellel küzdenek azért, hogy véget vessenek a gyermekek elleni erőszaknak: kilakkozzák az egyik körmüket.

vous - 2016.10.05.
Ezért lakkozzák ki a pasik az egyik körmüket októberben

Októberben egy ausztál nonprofit szervezet, a YGAP arra biztatja a férfiakat, hogy vegyenek részt egy társadalmi célú kampányban, melynek lényege, hogy a pasik fessék ki az egyik körmüket, mellyel felhívják a figyelmet arra, minden ötödik gyermek fizikai vagy szexuális erőszak áldozata, mielőtt 18 éves lenne – írja a Mashable.

A kampány három éve működik, és most már olyan hírességek is részt vesznek benne, mint Chris Hemsworth, Tyler Blackburn és az aranyérmes olimpikon, Michael Kim.

Objektum doboz

Objektum doboz

A Polish Man, vagyis a körömlakkos férfiak kampány akkor kezdte meg működését, mikor a YGAP vezérigzgatója, Elliot Costello találkozott egy – már megmentett – lánnyal, Theával Kambodzsában, akit 8 éves kora óta bántalmaztak fizikailag és szexuálisan is két évvel azután, hogy árvaházba került.

Objektum doboz

Miután meghallotta a lány tragikus történetét úgy döntött, kifesti az egyik körmét, hogy emlékezzen rá és figyelmeztessen másokat is arra, ezen változtatni kell. Elliot így fogalmazott:

A hatalom, hogy megállítsuk ezt, a kezünkben van. Egy kilakkozott körömmel kezdődik. A kilakkozott köröm beszélgetéshez vezet. A beszélgetés pedig talán arra inspirál másokat, hogy adományozzanak. Ezek az adományok pedig lehetővé teszik, hogy ezt megelőzzük és megvédjük a gyerekeket.

A kampánynak hála eddig 257 227 dollár, vagyis több mint 70 millió forint adomány gyűlt össze.

körömlakk

Kapaszkodjatok meg: a pasiknál is trendi a körömlakk!

Azt hittük, hogy a pasiműkonty és a csillámszakáll után már nem tudunk meglepődni, erre most kiderül, hogy a pasiknál is trendi a körömlakkozás. A W Magazine szerint Marc Jacobs felelős azért, hogy a férfiak körében elterjedt a pasi-körömlakkozás, az úgynevezett #MalePolish. A tervezőt ugyanis már többféle manikűrrel is láthattuk, de a legtöbbször feketére pingálta a körmeit.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el!

Ajánlott cikkek