Egyéb kategória

Minirobot fogja helyettesíteni a gyerekeket?

Nagyon úgy tűnik, hogy a japán tervezők képzelete határtalan, hiszen sosem tudnak kifogyni a különös találmányokból. Legutóbb például egy babaszerű minirobottal keltették fel az emberek figyelmét, ami épp úgy viselkedik, mint egy kisgyerek!

vous - 2016.10.04.
Minirobot fogja helyettesíteni a gyerekeket?

Az utóbbi időben fokozatosan csökken az újszülöttek száma Japánban, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy egyre több a gyermektelen család. A Toyota egyik részlegének viszont támadt egy ötlete, mivel lehetne leküzdeni a problémát, és helyettesíteni a kisbabákat. Ez a megoldás pedig nem más, mint a Kirobo Mini: egy tenyér nagyságú robot, ami viselkedésében képes leutánozni egy gyermeket.

A kisrobot mesterséges intelligenciával és beépített kamerával rendelkezik, így nemcsak képes felismerni az arcokat, de reagál is a beszédre. Noha a mozgása kicsit bizonytalan, ez nem véletlenül van így! Ezzel próbálják meg ugyanis egy valódi kisbaba látszatát kelteni, aki még nem tanult meg járni. És hogy mi a céljuk ezzel? A sebezhetőség érzésével igyekeznek minél erősebb érzelmi köteléket kialakítani a robot és a gazdája között.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A The Guardian szerint a Toyota jövőre szeretné piacra dobni a robotot, az ára pedig előreláthatólag 100.000 forint körül mozog majd.

Ajánlott cikkek