Egyéb kategória

Micsoda? Alkoholfürdő az új őrület?

Ha szóba kerül a borozgatás, nektek is rögtön a szombat esti buli ugrik be, igaz? Nos, Japánban nem egészen ez a helyzet, itt ugyanis egy teljesen új őrület kapott szárnyra, az alkoholfürdő!

vous - 2016.10.04.
Micsoda? Alkoholfürdő az új őrület?

Már a '20-as évek partivilágában is gyorsan fogyott az alkohol, így nem csoda, hogy a mai napig előkerül (legalább) egy üveg bor, ha buliról van szó. Japánban viszont nem csak a jó hangulat miatt olyan népszerű ez az ital. Az utóbbi időben ugyanis egyre több ember dönt úgy, hogy ivás helyett inkább beleöntik az alkoholt a kádba, és megfürdenek benne. Ez pedig olyannyira elterjedt lett, hogy már hotel is nyílt ilyen szolgáltatásokkal az országban!

A Hakone Kowakien Yunessunban különböző szaké- és vörösborforrásokat hoztak létre, ahová kényelmesen beülhettek, és közben még ihattok is valamit. Nyugi, szerencsére nem a medencéből, a hotelben ugyanis széles a választék akkor is, ha csak megkóstolnátok a különlegességeket. A vendégek viszont leginkább az alkoholfürdő miatt térnek be ide, a dolog pedig már a sztárok körében is egyre népszerűbbé válik. Nemrég például Hilary Duff árulta el, hogy a 29. szülinapja alkalmából kipróbálta a szakéfürdőt.

Objektum doboz

Objektum doboz

De vajon honnan származik az alkoholpancsolás ötlete? Az egész a gésákhoz vezethető vissza, akik úgy vélték, ha borral vagy szakéval telitöltött kádban fürödtök meg, sokkal ragyogóbb és hidratáltabb lett a bőrük.

Ti kipróbálnátok ezt az új őrületet?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.