Egyéb kategória

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb hurrikánja tombol Haiti közelében

Elképesztő erejű vihar söpör végig a Karib-tenger térségénél. A meteorológusok szerint a Matthew hurrikán az elmúlt évtized egyik legerősebb tornádója lehet!

vous - 2016.10.03.
Az elmúlt évtized egyik legnagyobb hurrikánja tombol Haiti közelében

A Matthew hurrikán nevet viselő vihart már egy ideje szemmel tartják a meteorológusok, hiszen vasárnap elérte a 215 km/h-s sebességet, és egy kis időre a legerősebb, 5-ös fokozatba sorolták – írja az NBC News. Noha a tornádó az eredeti számítások szerint nagyjából elkerülte volna Jamaica partjait, nemrég mégis irányt váltott kelet felé, komoly veszélybe sodorva ezzel Haitit és Kubát. Ennek értelmében a napokban már meg is kezdték az emberek biztonságba helyezését, miközben tomboló vihar söpör jelenleg is végig a térségben.

A tornádó már így is hatalmas károkat okozott az őt kísérő vihar miatt; az utcákat több helyen is elárasztotta az eső, nagy az esély a földcsuszamlásokra, két ember pedig meghalt a zord időjárási helyzet miatt. A meteorológusok szerint a Matthew hurrikán az elkövetkező egy-két napban csaphat le a legerősebben, így mindenkit arra kértek, hogy vonuljon biztonságos környékre.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.