Egyéb kategória

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb hurrikánja tombol Haiti közelében

Elképesztő erejű vihar söpör végig a Karib-tenger térségénél. A meteorológusok szerint a Matthew hurrikán az elmúlt évtized egyik legerősebb tornádója lehet!

vous - 2016.10.03.
Az elmúlt évtized egyik legnagyobb hurrikánja tombol Haiti közelében

A Matthew hurrikán nevet viselő vihart már egy ideje szemmel tartják a meteorológusok, hiszen vasárnap elérte a 215 km/h-s sebességet, és egy kis időre a legerősebb, 5-ös fokozatba sorolták – írja az NBC News. Noha a tornádó az eredeti számítások szerint nagyjából elkerülte volna Jamaica partjait, nemrég mégis irányt váltott kelet felé, komoly veszélybe sodorva ezzel Haitit és Kubát. Ennek értelmében a napokban már meg is kezdték az emberek biztonságba helyezését, miközben tomboló vihar söpör jelenleg is végig a térségben.

A tornádó már így is hatalmas károkat okozott az őt kísérő vihar miatt; az utcákat több helyen is elárasztotta az eső, nagy az esély a földcsuszamlásokra, két ember pedig meghalt a zord időjárási helyzet miatt. A meteorológusok szerint a Matthew hurrikán az elkövetkező egy-két napban csaphat le a legerősebben, így mindenkit arra kértek, hogy vonuljon biztonságos környékre.

Ajánlott cikkek