Otthon

Így irtsátok ki a legalattomosabb poloskákat a lakásotokból

Jönnek, esznek, elmennek. Nem, ez nem Az egy bogár élete című mese, hanem a színtiszta valóság. A bogár stimmel, de nem is mennek el és nem is esznek semmit. Befészkelik magukat a lakásunkba és ott is szeretnének maradni egészen tavaszig. De mit lehet csinálni a poloskákkal, főleg akkor, ha invázió van?

vous - 2022.01.11.
Így irtsátok ki a legalattomosabb poloskákat a lakásotokból

Hiba kezd már hűvösre fordulni az idő, még így is jó, ha néha kiszellőztetünk a lakásban. De ha sokáig marad nyitva az ablak, nem egy, nem is kettő büdös bogár látogathat meg minket. Az pedig, hogy hol bukkanunk rájuk, meglepetés. Már tavaly is írtunk arról, hogy elszaporodtak ezek a betolakodók, de úgy tűnik, idén sem maradt el az invázió, ami a meleg időjárásnak köszönhető.

Forrás:
Wikipédia

Rengeteg fajta poloska létezik, de ami feltűnhet a lakásban, az a zöld vándorpoloska és a mezei poloska. A kettő között többek közt az is a különbség, ami a nevéből is látszik, az egyik zöld, míg a másik (mezei poloska) barna. Egyik bogár sem ártalmas az emberre, csakis a zöldségeket és a gyümölcsöket kedvelik. Szóval nem kell attól tartani, hogy éjjel, míg alszotok, lecsap rátok.

Valljuk be, nem egy jó élmény, amikor a ruháitok közül bújik ki egy poloska, ezért is lenne jó olyan praktikát találni, amivel könnyen ki lehet irtani őket. A legegyszerűbbnek tűnő módszer, amit mindenhol ajánlanak, hogy az ablakainkon lévő minden kis rést tömjük be. Hiszen nekik ez az első hely, ahol beférkőzhetnek. Az már másik kérdés, hogy napközben a vállunkon utazva könnyedén bejuthatnak a lakásba, de arra is találunk megoldást.

Objektum doboz

Ha már kint tartani nem tudjuk őket, próbáljuk meg otthon minél hatásosabban rábírni a bogarakat, hogy ne térjenek többet vissza. Egy dologra nagyon kell vigyáznotok, nem véletlenül hívják őket BÜDÖS bogárnak. Ha ráléptek vagy összenyomjátok borzasztó szagot fognak árasztani, ami más élőlények elriasztására szolgál. Ez egy pillanatra nálunk is hatásos lehet, de mégis nekünk kell győzedelmeskedni felettük.

Amit biztos, hogy ne tegyetek: NE PORSZÍVÓZZÁTOK FEL!

Az egész porszívó bűzleni fog, ha egyszer poloskával találkozik. Ha mégis amellett döntenétek, hogy takarítás közben szabadultok meg tőlük, akkor rakjatok a porszívó csövébe egy harisnyát, amibe majd a bogarak landolnak. Így biztos, hogy nem maradnak a porzsákban.

Sokan azt ajánlják, hogy fogjatok egy poharat és egy papírt, amivel le tudjátok majd zárni a csapdát, miután elfogtátok a bogarakat és engedjétek ki őket a szabadba. Lehetőleg akkor, amikor hideg van, mert azt bizony nem bírják. A másik hatásos módszer, hogy húzzátok le a vécén, vagy készítsetek egy szappanos, mosószeres folyadékot, amibe bele tudjátok őket pöckölni. A Bayer Advanced ezt tanácsolja, hiszen büdös sem lesz, és biztos, hogy végeztek vele.

Vegyszerrel csak kint lehet védekezni ellenük, a lakásban már nem ajánljuk. De a legfontosabb, hogy legyetek bátrak és kapjátok el őket!