Egyéb kategória

Nem gondoltam volna, hogy ilyen kamaszkor után egyszer élvezetből fogok futni – avagy hogyan szerettem meg a futást egyik pillanatról a másikra?

Mindig is utáltam futni. Gyerekként is túlsúlyos voltam, így a tesiórák nekem a földi poklot testesítették meg. Bevallom: egy éve még nem gondoltam volna, hogy írok egy cikket a futásról, pláne nem arról, hogy hogyan szerettem meg a sportot. Olvassátok el a történetemet, és fussatok egy kört ma ti is!

vous - 2016.09.16.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen kamaszkor után egyszer élvezetből fogok futni – avagy hogyan szerettem meg a futást egyik pillanatról a másikra?

Egész életemben én voltam a kövér lány, aki nem tud futni, aki mindig utolsóként ér be, és aki mindig skippelni akarja a tesiórát. Megértem, hogy nem lettem kedvenc a sportteljesítményem miatt a tanárok szemében, de azért kicsit megkönnyíthették volna nekem az életet akkoriban.

Biztos van jó fej tesitanár a földön, csak velem még nem jött szembe. 

tesitanár

A tesitanároknak tényleg nincs szívük?

„Kislabdadobás, kötélmászás, magasugrás. Ezeket az iskolában mindenkinek tudnia kell, mert egyrészt benne van a tanmenetben, másrészt meg nem is ember, aki egészséges létére ezeket nem tudja megcsinálni. Legalábbis ezt gondolja a legtöbb testnevelő tanár, akiknek motivációs módszereik nem mindig kifinomultak, a nevetségessé tételhez viszont sokuk egész jól ért” – szól Mariann korábbi cikke, amiben a kőszívű testnevelő tanárokról mesél. Elolvasnátok? ITT megtehetitek!

Általános iskolában két tanárom is volt, az egyik folyton üvöltözött velem, a másik meg viccesnek tartotta, hogy nem tudok futni vagy bármilyen futást igénylő feladatot végrehajtani. Ezek után gimiben sem volt jobb a helyzet, ott kifejezetten utált a tanár. Nagyon sokszor kellett Coopert futni, amit nagyon, de nagyon utáltam, ő pedig csupa egyeseket osztott… Sőt, egy szaktanárival is meg voltam fenyegetve, hogy ha nem futok rendesen. Szóval sosem voltam jó futó.

Objektum doboz

És hogy ezek után hogy szerettem meg a futást?

Lépj, hogy tovább élj

Lépj, hogy tovább élj
Forrás:
Alexandra

Fogalmam sincs! Körülbelül egy éve eldöntöttem, hogy én most futni fogok, mert szeretnék lefogyni. Lejártam munka után esténként. Azt hiszem, nem lepődtök meg, ha elárulom, egy hétig tartott az akkori futáspróbálkozásom. Fel is adtam. „Utálok futni”„Én biztos nem fogok futni”, „A futás a legszarabb sport”, „Semmit nem utálok jobban, mint a futást” – hagyták el a számat a dühöngő mondatok. Azóta tudom: nem találtam meg magamnak sem a megfelelő napszakot a futáshoz, és az elhatározásom sem volt elég erős ahhoz, hogy elérjem a célom.

Akkor még nem is sejtettem, mennyire megváltozik tőle az életem. Nem csak a 21 nap életmódváltó programja miatt. Még a program indulása előtt pár héttel döntöttem el, hogy én változtatni akarok. Az, hogy a VOUS-lányok lefutották idén nyáron az IRONGIRL-t, amit én fotóztam végig, nagyon motiváló volt, talán ez is dobott egyet az elhatározásomon. Én is képes vagyok rá, igen, menni fog!

futás test grafika

Motivációs grafika – Így változhat meg a testetek a rendszeres futástól

Ahányfélék vagyunk, annyiféle módon reagál a testünk a rendszeres mozgásra. Sokan szeretnék azt hinni, a futástól – a legegyszerűbbnek gondolt sporttól – majd villámgyorsan lefogynak, de ahogy a futás nem is olyan egyszerű, mint ahogyan gondoljuk, úgy a fogyás sem garantált. Nem kell azonnal szögre akasztani az újonnan vásárolt futócipőt. Okosan felépítve a mozgásprogramot látványos eredményt érhettek el –grafikusunk, Olgi egy szuper rajzon meg is mutatja, milyet

Éreztem, hogy akarom, és megcsináltam

Egy reggel úgy keltem: felveszem a futócipőmet, és elmegyek futni. Hajnalban, munka előtt lementem futni – igen, én, aki mindig is utáltam futni. Soha nem éreztem még annyira jól magam sporttól, mint aznap. Emlékezetes reggel volt, gyönyörű napfelkeltével, friss levegővel és egy új élet kapujával.

Objektum doboz

Nem futottam sokat, hogy is futottam volna én, aki sosem sportoltam igazán, és akinek a troli után futás is baromi megterhelő volt? Soha nem gondoltam volna, hogy a tesiórai rémálmok után élvezetből fogok futni. Azt hiszem, 2 kilométert bírtam végigcsinálni aznap, de ennyire büszke talán még sosem voltam. Tudom, nem egy maratont futottam le, de értékelnünk kell a kis dolgokat is!

A 21 NAP – Pont neked életmódváltó program indulása előtt hetente háromszor jártam le futni, a program alatt a kötelező edzéseket csináltam, és mellettük se időm, se erőm nem volt futni. Most, hogy vége, visszatérek a futáshoz.

Nincsenek céljaim, nincsenek vágyott kilométereim sem. Igazán semmi, csak szeretném élvezni végre a futást. Olyan tempóban és úgy, ahogy én szeretem.

Ajánlott cikkek