Egyéb kategória

Életmentő tanácsok, amik nélkül ne vegyetek vitamint őszre!

Arról már hallottunk sokat, hogy nyáron csak úgy hemzsegnek a vitaminok a zöldségekben és a gyümölcsökben, és arról is, hogy a hideg idő beköszöntével a vitaminraktáraink elkezdenek kiürülni. Lehet, hogy már gondolkoztatok is azon, hogy beszerezzetek valamilyen vitaminkészítményt, de nem tudtátok eldönteni, hogy mit? Segítünk!

vous - 2016.09.16.
Életmentő tanácsok, amik nélkül ne vegyetek vitamint őszre!

Dr. Mezei Emese gyógyszerész kérdésünkre elmondta, hogy a vitaminok jelenléte nélkülözhetetlen az élettani folyamatok fenntartásához. Oldékonyságuk alapján két csoportba sorolhatóak, és ettől függően érdemes figyelned arra, melyikből mennyit szedsz. 

A vízoldékony vitaminokra a gyors felszívódás és kiürülés jellemző, ezért bevitelükről mindennap gondoskodni kell, míg a zsíroldékony vitaminok felhalmozódnak a szervezetben, amiből az következtethető, hogy túl is lehet őket adagolni.

Forrás:
pexels

Mikor kell bevinni vitamint?

Noha a vitaminbevitelre mindig oda kell figyelni, hogy ne lépjen fel vitaminhiány, vannak helyzetek, amikor jobban oda kell figyelni arra, hogy mindent megkapjon a szervezet. Szerencsére a vitaminhiány tünetei azonnal csökkennek, ahogyan pótoljuk a hiányzó mennyiséget, hacsak nem alakult ki visszafordíthatatlan változás.

Dr. Mezei Emese fel is hívja a figyelmet a rizikósabb helyzetekre, amikor mindenképpen érdemes feltuningolni vitaminnal a szervezet. Hogy mik ezek? A cikk folytatásából kiderül!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.