Egyéb kategória

Életmentő tanácsok, amik nélkül ne vegyetek vitamint őszre!

Arról már hallottunk sokat, hogy nyáron csak úgy hemzsegnek a vitaminok a zöldségekben és a gyümölcsökben, és arról is, hogy a hideg idő beköszöntével a vitaminraktáraink elkezdenek kiürülni. Lehet, hogy már gondolkoztatok is azon, hogy beszerezzetek valamilyen vitaminkészítményt, de nem tudtátok eldönteni, hogy mit? Segítünk!

vous - 2016.09.16.
Életmentő tanácsok, amik nélkül ne vegyetek vitamint őszre!

Dr. Mezei Emese gyógyszerész kérdésünkre elmondta, hogy a vitaminok jelenléte nélkülözhetetlen az élettani folyamatok fenntartásához. Oldékonyságuk alapján két csoportba sorolhatóak, és ettől függően érdemes figyelned arra, melyikből mennyit szedsz. 

A vízoldékony vitaminokra a gyors felszívódás és kiürülés jellemző, ezért bevitelükről mindennap gondoskodni kell, míg a zsíroldékony vitaminok felhalmozódnak a szervezetben, amiből az következtethető, hogy túl is lehet őket adagolni.

Forrás:
pexels

Mikor kell bevinni vitamint?

Noha a vitaminbevitelre mindig oda kell figyelni, hogy ne lépjen fel vitaminhiány, vannak helyzetek, amikor jobban oda kell figyelni arra, hogy mindent megkapjon a szervezet. Szerencsére a vitaminhiány tünetei azonnal csökkennek, ahogyan pótoljuk a hiányzó mennyiséget, hacsak nem alakult ki visszafordíthatatlan változás.

Dr. Mezei Emese fel is hívja a figyelmet a rizikósabb helyzetekre, amikor mindenképpen érdemes feltuningolni vitaminnal a szervezet. Hogy mik ezek? A cikk folytatásából kiderül!

Ajánlott cikkek