Egyéb kategória

Felemelő pillanatok: 400 diák énekelt a rákos tanár ablaka alatt

Sokszor megfordult a fejemben, hogy miért éri meg tanárnak lenni. Nem lehet könnyű elviselni, amikor a gyerekek szemtelenek, vagy épp magasról tesznek arra, hogy miről beszélsz nekik az órán. De amint ezt a videót megláttam, megértettem. És nem maradt bennem több kérdés.

vous - 2016.09.14.
Felemelő pillanatok: 400 diák énekelt a rákos tanár ablaka alatt

Egy nashville-i középiskola diákjai olyat tettek, ami – ha csak egy percre is, de – visszahozza a szívünkbe a szeretetet, és emlékeztet minket arra, hogy ha összefogunk, hatalmas dolgokra vagyunk képesek. Egy szeptemberi napon több mint 400 diák és tanár gyűlt össze egy beteg tanár, Ben Ellis háza előtt, majd mindannyian énekelni kezdtek neki. Ben így nyilatkozott az esetről a News 2-nak:

Elképesztő volt. Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy nem vagyok egyedül.

Ben egyébként latint és bibliai ismereteket tanított az iskolában 2008 óta – írt a Huffington Post. Decemberben azonban rákot diagnosztizáltak nála. Az ötgyerekes apuka folytatta a tanítást a kemoterápia alatt is. Egy este azonban lesújtó híreket kapott: az állapota nem javult, sőt egyre romlik. Ben ekkor úgy döntött, nem folytatja tovább a kemoterápiát.

Másnap reggel a tanulókat buszok várták az iskola előtt, és az iskola igazgatója, Parker Altman azt mondta a tanulóknak, hogy el fognak menni Benhez, és énekelni fognak neki. Így is tettek. A megható és egyben felemelő videó felkerült a Facebookra, ahol közel 26 millióan megnézték. 

Mi nem bírtuk végignézni könnyek nélkül…

Objektum doboz

Ajánlott cikkek