Egyéb kategória

A hely, ahol Ryan Goslingot megérinthetitek a ceruzátokkal: mindent a felnőtt színezők világáról

Csörög a vekker, reggeli kávé, ideges ügyfél, sürgős meeting, még egy kávé, határidő, leadás, végre vége, otthon este. Otthon. Este. A nap legjobb része, amikor az egész napos pörgést ki így, ki úgy, de próbáljuk levezetni. Vannak erre jól bevált módszerek, mint a filmnézés, kutyasétáltatás, futás, színezés. Várjunk csak! Színezés? Hahó, emberek, itt csak nekem nem stimmel valami?

vous - 2017.02.12.
A hely, ahol Ryan Goslingot megérinthetitek a ceruzátokkal: mindent a felnőtt színezők világáról

Nagyjából másfél éve jelentek meg az első felnőtt színezők a könyvesboltok polcain, ezzel pedig Oravecz Nóra 99 léleksimogató gondolata is komoly kihívóra talált a sikerlisták élén a szinglik körében. Már nem csak magvas gondolatokkal akartuk a lelkünket pátyolgatni, egyik napról a másikra felnőtt emberek kezdtek szabadidejükben színes ceruzákat koptatni.

Amikor először találkoztam a jelenséggel, néztem, mint borjú az új kapura, hogy ez mégis mi akar lenni.

Áltsulis korom óta nem fogtam színes ceruzát és ezt feltételeztem azokról a felnőtt embertársaimról is, akiknek se gyereke, se momés diplomája.

Aztán kezembe került egy példány, talán egy kuponok miatt megvett magazin mellékleteként. Gondoltam egyszer majd kipróbálom. AHA! Pont annyira próbáltam ki, mint a stagedivingot David Guetta fellépésén, az Eurovíziós Dalfesztivál végignézését, vagy egy ikeás bútor összeszerelését rajzos útmutató nélkül…

Tudom, hogy ócska kifogás az időhiányra fogni, hogy nem futok rendszeresen, ritkán főzök, a barátaimat meg van, hogy hetekig nem látom, pedig sajnos így van. Épp ezért nem tudom elképzelni, hogy dolgozó emberként valaki annyira unatkozzon, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül órák hosszat tudjon ülni egy kifestő fölött. Tényleg ez a kérdés merül fel elsőként: Kinek van erre ideje?

Na meg türelme. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy egy-egy ilyen kifestőkönyv több ezer forintba fájhat, a folyamatosan fogyó ceruzákról nem is beszélve.

Mielőtt hozzám vágnátok a 36 darabos színes ceruza készleteteket, azért elismerem, előnyei is vannak a felnőtt színezőknek!

Kikapcsolja az agyad, leszakadsz az online térről, levezeted a napi feszkót. Sokan művészetterápiáról beszélnek, de a szakemberek szerint tényleg van létjogosultsága a színezős szórakozásnak.

Kuriózumok a világ minden pontjáról

Lépjünk túl a mandalák világán és nézzük meg, mit kell színezni ahhoz, hogy a lájkcunamitól leolvadjon az Instagram szervere.

Igazi partiarcok sörösüvegeket színeznek a bulika előtt:

Objektum doboz

Beyonce is megkapta a magáét

Objektum doboz

Dinoszauroszok munka közben. Ezt inkább nem is kommentálnám.

Objektum doboz

Ha máshogy nem is, a ceruzád hegyével megérintheted Ryan Goslingot!

Objektum doboz

Megunt ceruzák, oktatóvideók

Gondolom, nem lepődik meg senki, ha azt mondom, nem egy Facebook csoport van, ahol megoszthatjuk alkotásunkat a hozzánk hasonló színbűvészekkel. Feltehetünk olyan kérdéseket, hogy ki használ fixatívot a fixáláshoz – bármit is jelentsen ez – vagy csak csereberélhetjük megunt ceruzáinkat.

Vannak mindenféle oktatóvideók, hogy elleshessük a technikát a profiktól, nem úgy van az, hogy csak színezünk összevissza, bele a vakvilágba!

Találtam olyan eseményt is, ahol egy családi bölcsőde invitálja az anyukákat közös színezésre, hogy legyen hol levezetni a gyerek beszoktatásával járó stresszt.

Hadd tippeljek! Amíg anyuka színez, apuka pokémonokra fog vadászni a bölcsi körül…

Ajánlott cikkek