Egyéb kategória

A citrom héját se dobjátok ki! Sokkal értékesebb, mint gondolnátok

A citromot savanyú íze ellenére sok okból imádjuk, a gyümölcs húsa és leve nemcsak a sütés-főzéshez elengedhetetlen, de számos praktika alapanyagai is. Ám mi a helyzet a burkolatával, a citromhéjjal? Miután kinyertük a citrusféléből az értékes anyagokat, a maradékot száműzzük a kukába? Semmiképp se! Összegyűjtöttünk pár ötletet, amelyekkel még azt is nagyszerűen hasznosíthatjátok!

vous - 2016.09.03.
A citrom héját se dobjátok ki! Sokkal értékesebb, mint gondolnátok

Számos cikkünkben hangsúlyoztuk már, hogy mennyire jótékony termék a citromlé, hisz használhatjátok akár alternatív izzadásgátlóként, ruhafehérítőként, de még tartósítószerként is briliáns.

Takács Nóra például vízzel ötvözve ajánlja:

Objektum doboz

Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy milyen remek dolog a gyümölcs héja is. Miután kifacsartátok az utolsó cseppig is a levét, ne dobjátok ki a maradékot, ugyanis számos célra felhasználhatjátok. Bogi például egy szuper DIY-ötletet hozott nektek citromhéjjal, én most ezt másik 4 lehetőséggel egészíteném ki.

Szagtalanítás 1.0

A hagymapucolást nemcsak a könnyek miatt utáljuk, hanem azért a kellemetlen szagért is, amit maga után hagy az ujjainkon még jó pár napig. Akármilyen finom illatú szappannal, akárhányszor mossuk meg a kezünket, ugyanúgy megmarad az a jellegzetes bűz. Amikor már feladnátok, akkor jön a citromhéj, és megoldja a problémátokat. Ehhez pusztán annyit kell tennetek, hogy alaposan átdörzsölitek vele az ujjaitokat, a körmeiteket és az egész kézfejeteket. A hagymaszag már el is illan!

engel nóra szempillaspirál teszt

Megtaláltuk a szempillaspirált, ami még a hagymapucolást is túléli

Öt VOUS-lány nem mindennapi tesztre jelentkezett májusban. Arra vállalkoztunk, hogy kiderítjük, melyik az a vízálló szempillaspirál, amely tényleg ellenáll a könnyeknek. Először a legközelebbi drogériában beszereztünk néhány terméket, majd következett a kihívás: sírjuk le magunkról! Ebben néhány vöröshagyma és egy vágódeszka volt a segítségünkre. Ha kíváncsiak vagytok, melyik vette sikeresen a próbát, akkor kattintsatok IDE!

Szagtalanítás 2.0

A hűtő szagtalanításával pár hónapja már foglalkoztam, ám akkor kimaradt a sorból a citromhéj. Pedig ugyanolyan kézenfekvő megoldás lehet ez is, mint például a . Reszeljétek le egy kis tálkába a gyümölcs külsejét, rakjátok be a frigó egyik polcára, és élvezzétek a friss citromillatot!

Korpásodás megszüntetése

Nos, a korpa ellen tuti tipp lehet a menta vagy a teafaolaj, de valljuk be, még ezeknél is nagyobb eséllyel fordul elő az otthonunkban a citrom. Mely megakadályozza és megszünteti a fejbőrön ezt a zavaró jelenséget, ha rendszeresen átdörzsölitek vele a hajhagymáitok területét.

Forrás:
Pexels

Bőrápolás

Ismét reszelt citromhéjra lesz szükségetek, amit szódabikarbónával kell kiegészítenetek ahhoz, hogy egy könyökpuhító csodaszert kapjatok, mely leszámol a szárazsággal és a viszkető érzettel. Az sem gond, ha némi citromlé is kerül a keverékbe, így jobban összeáll majd az egész egy masszává, amit mégis csak könnyebb felkenni a problémás területekre.

Ugye mostantól ti sem dobjátok ki a citromhéjat?

Ajánlott cikkek