Egyéb kategória

Bringapimpelésre fel! Így legyen stílusos és igazán a tiétek a biciklitek

A bicikli nemcsak sport- vagy közlekedési eszköz, de napjainkban már stíluselem is – ami visszatükrözi gazdája személyiségét. Ha a bringa már megvan, érdemes a saját ízlésetekre, és persze kényelmi szempontjaitokra is formálni. Hogy mivel tudjátok egyedivé, dekoratívvá vagy épp teljesen letisztulttá varázsolni? Most eláruljuk nektek!

vous - 2016.08.23.
Bringapimpelésre fel! Így legyen stílusos és igazán a tiétek a biciklitek

A városi bringáknak túl sok alaptartozéka nincsen, de persze ott van a sárvédő, a csomagtartó és/vagy kosár. Ha ezekből nem sztenderdet, hanem valami izgalmas színűt vagy formájút választotok, már teljesen más lesz a canga külleme. De ha itt még nem állnátok meg, jöhetnek a kormányok, markolatok, csengők, lámpák, macskaszemek, sőt a szelepsapkák beújítása is!

És ha ez még mindig nem lenne elég, megspékelhetitek a menő küllemet egy szuper, bringavázra rakható táskával, és egyéb olyan kiegészítővel, aminek bár funkciója nincs, baromi jól mutat majd a kétkerekűtökön!

Objektum doboz

Így lehet stílusos a biciklitek úgy, hogy még a személyiségeteket is tükrözze Mojzes Nóra

Csajos bringásként 4 dolgot tudnotok kell a bukósisakotokról

Végre igazán csajossá tehetitek a bringátokat is, elvégre neki is kijár a megújulás, nem igaz? És ha már kiegészítők, akkor remélem, gondoltok a bukósisakra is, hiszen védenetek kell a fejeteket. Mindegy, hogy motor, mindegy, hogy canga, egy csajos darab mindig legyen a fejeteken! 

A teljes cikkért kattintsatok IDE!

Én és a bringám

Én évekkel ezelőtt, potom pénzért lőttem magamnak egy városi bringát. Az öreglány pont velem egyidős, és iszonyú jól tartja magát. Elsőre beleszerettem! Fekete, női hajlított vázas darab, íves kormánnyal.

Amikor egy hirdetésben felfedezte a pasim, és átküldte, már akkor ujjongtam, habár elég leharcoltnak tűnt, mi felfedeztük benne a csiszolatlan gyémántot. S habár az igazi bringások tuti lehurrognák, nekem éppen megfelel arra, hogy beguruljak vele dolgozni, vagy épp este levigyem levigyen a Duna-partra egy „körre”.

Objektum doboz

Amikor megkaptam, egy borzasztó, a '80-as években ráragasztott, töredezett matrica „ékeskedett” rajta. Abban biztos voltam, hogy ettől azonnal meg kell szabadulnom. Az egyik bringás haverom elmondta, hogyan tegyem, és arra buzdítanálak benneteket is, hogy ha kopott, vagy egyáltalán nem passzol a bringához, illetve hozzátok a rajta található matrica, szabaduljatok meg tőle.

Ezt pedig a következőképpen tehetitek meg:

  • Ha nem tudjátok róla lehúzni – mert annyira elöregedett és kiszáradt, hogy csak darabokban jönne le –, fogjatok egy hajszárítót, állítsátok meleg funkcióra, és tartsátok a matricához jó közel. Ettől egy kissé megolvad a műanyag matrica, és egy részét már könnyebben tudjátok majd letépni.
     
  • Végül öntsetek acetonos körömlakkot vagy alkoholt egy vattára – nem, nem a hűtőben található sörre és borra gondolok –, és töröljétek át vele a bringa vázát addig, míg le nem jön róla teljesen a maradék vignetta.
Így lehet stílusos a biciklitek úgy, hogy még a személyiségeteket is tükrözze Mojzes Nóra

VOUS-infografika – Biciklisfelszerelés városi lányoknak

Fel tudjátok sorolni, hogy mivel kell felszerelnetek a bicikliteket ahhoz, hogy a KRESZ szabályainak megfelelő legyen? Na és azt tudjátok, mivel kell felszerelni egy lány biciklijét ahhoz, hogy ne csak a KRESZ-nek feleljen meg, hanem nekünk, lányoknak is?

Grafikusunk, Fanny készített egy infografikát arról, milyen a tökéletes bringásszett VOUS-lányoknak.

Pimpelésre fel!

Mikor a letisztult váz már megvan, gondolkodjatok el rajta, hogy nem akarjátok-e megváltoztatni a bringa színét, ha igen, mindenképp forduljatok szakértőkhöz, lehetőleg ne kezdjétek el otthon átfújni – hacsak nem értetek hozzá.

Ha a vázat késznek érzitek, dobjátok fel a biciklit színes kerekekkel, markolattal és üléssel. De arra azért ügyeljetek, hogy ne csak az esztétikai szempontokat vegyétek figyelembe. Legyen minél kényelmesebb számotokra a nyereg és a markolat is! A valódi bőr az igazi, de annyi hátránya van a műbőrrel szemben, hogy ha megázik a bicótok, akkor bizony csuromvizes lesz az ülésetek, míg a műbőrről egyből le tudjátok törölni az esőcseppeket.

Objektum doboz

Csajbringákon különösen jól tud mutatni a kormányra rögzített kosár. Ha szeretitek a romantikus vagy rusztikus vonalat, válasszatok rattan-, illetve fonott kosarat, ha inkább a modernebb vonal felé mennétek el, akkor pedig a műanyag vagy fémkosarakkal kacérkodjatok! Vagy felejtsétek el az egészet, és inkább szerezzetek be egy vázra illeszthető bringatáskát.

A csengők, a szelepsapkák és a lámpák közül már olyan elképesztő mennyiségből választhattok, hogy nem lesz könnyű dolgotok. Ha nehéz a döntés, szerezzetek be belőlük többfajtát, így cserélgethetitek majd őket kedvetek szerint a bicótokon, vagy ha épp megunnátok valamelyiket.

Szerezzétek be a legtrendibb kellékeket!

Így lehet stílusos a biciklitek úgy, hogy még a személyiségeteket is tükrözze Mojzes Nóra

  1. Virágos csengő – Bikepro
  2. Hátsó kosár – Bikepro
  3. Üléshuzat – Zedbike
  4. Nyereg – eBIKE
  5. Táska csomagtartóra – eBIKE
  6. Sárvédő – eBIKE
  7. Kulacstartó – Zedbike
  8. Kék bandázs – Zedbike
  9. Gyémánt csengő – Bikepro
Ajánlott cikkek