Egyéb kategória

Tetszik a géllakk, de féltek tőle? Ezekkel a tippekkel bevállalhatjátok!

A géllakkért a legtöbb nő meg van őrülve, és miért is ne lenne, mikor az adja a legtartósabb és a legtermészetesebb hatást. Hiszen gyakorlatilag ugyanúgy kell felvinni a körömre, mint a sima lakkot, csak UV-lámpa alatt kell szárítani.

vous - 2016.08.20.
Tetszik a géllakk, de féltek tőle? Ezekkel a tippekkel bevállalhatjátok!

Ugyanakkor az is igaz, hogy egy idő után hajlamos tönkretenni a körmöket, így sokan visszatáncolnak a használatától. Pedig ha odafigyeltek néhány dologra, akkor élvezhetitek a tökéletes géllakk díszítette körmök örömeit. Íme néhány tipp a PureWow magazintól, hogy ne csak szépek, egészségesek is legyenek a körmeitek a géllakkréteg alatt. Persze ezeken kívül finom falatokkal is tehettek a szép körmökért!

Forrás:
pixabay.com

Kenjétek be a körmötöket olajjal!

Jóval a körmözés előtt tartsatok egy olajkúrát. Kenjétek be a körmeiteket és a körömágyatokat bőségesen olíva- vagy argánolajjal. Az olaj hidratál, így a körömágyatok kevésbé fog az UV-lámpázás után sérülni, hámlani. Csodatévő olajokkal itt ismerkedhettek!

Használjatok jó minőségű alapréteget!

Kérjétek ki a körmösötök véleményét arról, hogy melyik a legjobb választás a géllakk alá, ami esetleg még védi is a körmötöket. Sőt, az sem árt, ha elmentek egy körömerősítő kezelésre, ez, ha extrán töredezik a körmötök, kifejezetten ajánlott. Így ugyanis megerősítik néhány réteggel a körmötöket, és töredezés nélkül tud tovább nőni.

Forrás:
pixabay.com

Tartsátok őket röviden és lekerekítve!

Ne növesszetek macskakarmokat, arról ugyanis könnyebben lepattogzik a géllakk, mint a rövidebb, lekerekített körmökről. Ráadásul, mivel a géllakk hajlamos elvékonyítani a körmeiteket, a hosszúra növesztett körmök hamarabb töredeznek. A rövidek azonban szebben mutatnak és erősebbek.

Tartsátok szárazon a kezeteket!

Már amennyire lehetséges. A túl sok víz ugyanis fellazítja a lakkot, és leválik. Használjatok kesztyűt, ha valami miatt túl sokat kell vízben matatnotok.

Ápoljátok a körmeiteket!

Legyen nálatok mindig olyan kézkrém, ami a körmötöket is táplálja. Hidratáljátok a körmeiteket is, higgyétek el, meghálálják. Felszívódnak a hasznos vitaminok, amik regenerálják őket, és a lakkotok is tovább bírja így. Ha a körömágyatok szorul nagyobb regenerálódásra, itt elolvashatjátok, hogyan lehet rövid idő alatt pihepuha!

Ne piszkáljátok, ha levált a lakk!

Előfordul, hogy a lakkréteg leválik, és minden vágyatok piszkálni, főleg lehúzni, de NE TEGYÉTEK! Én egyszer megtettem, és vele jött a körmöm is, bántam rendesen. Legyetek türelmesek, oldjátok le oldószerrel, vagy jelentkezzetek be mielőbb a körmösötökhöz. De NINCS nyúlkapiszka!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.