Egyéb kategória

Rozé vagy rare? Medium vagy well done? – mindent a steakekről

Akik a tatárbífszteket kedvelik, nem bánják, ha kissé véres a legnemesebb sült hús, a steak, hiszen nyersen is imádják. De vannak, akik félig vagy kicsit jobban átsütve, esetleg jól átsütve szeretik a finom marhahúst – vagy a hasonlóan népszerű kacsamellet. Jöjjenek az alapok, tippek, tudnivalók!

vous - 2016.08.17.
Rozé vagy rare? Medium vagy well done? – mindent a steakekről

Talán a legegyszerűbb fogás, mégis az egyik legvitatottabb. Az alapanyag hús és forró serpenyő, só, bors. Mégis a legtöbb vitát, módszert, furfangot, tippet és trükköt neki köszönhetjük. A legkedveltebb húsféle a steak, érdemes megismerkedni vele, és eltanulni a kedvünkre való elkészítési módot. Igen – nincs legjobb, legtutibb, lehet másként szeretni, véresebben, rózsaszínűre sülve, esetleg teljesen átsütve–- de mindenképpen óvakodjunk a túlsütött húsoktól!

hamburger_895831_1280-2

Unjátok már a klasszikus hamburgert? Leteszteltük, honnan és milyet érdemes rendelni!

Chipotle szószos; korianderes-tejfölös; marhahúsos, füstölt lazacos? 5 hamburger, 6 korgó gyomor – leteszteltük, miből válogathatunk, ha az ember unja már a klasszikus hamburgereket.

Budapest legjobb hambijaiért kattintsatok ide!

Mit süthetünk steaknek?

Elsősorban marhabélszínt, felsálat, de sertés vagy mangalica szűzérmét, valamint kacsamellet, sőt friss tonhalat vagy lazacot is. Vagy szarvasbélszínt, az extra különlegességet!

Mik a sütési fokozatok?

Vannak, akik véresebben, mások szelídebb, rozé változatban szeretik a sült húst, de ennél tovább nem nagyon érdemes sütni – persze az sem baj, ha valaki így szereti. A tányéron mindent szabad – mindenki saját ízlése szerint élvezze!

  • épp kicsi sült kéreggel, belül szinte nyersen, ez az angolos változat, amit angolul a „rare”, franciául a „saignant” jelöl
  • kicsit jobban átsütve, rózsaszín belsővel „medium” angolul vagy „a point” franciául, ebben is vannak fokozatok 

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára

Forrás:
iStock.hu
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.