Egyéb kategória

Nyakunkon a divatforradalom: megérkeztek az okostetkók!

Olyan korban élünk, ahol szépen lassan mindenünk okos lesz: a telefonunkkal kezdődött, aztán jött az óránk, a tévénk, most pedig úgy tűnik, a tetkónk is! Hogy MICSODA?!

vous - 2016.08.16.
Nyakunkon a divatforradalom: megérkeztek az okostetkók!

Nem sokkal ezelőtt született egy új kifejezés: a hordható technológia, ami képes a ruhátokon, esetleg a bőrötökön viselt ábrákat, mintákat időről időre változtatni. A dolog Nyugaton már nem újdonság: rengeteg szépségápolással kapcsolatos kozmetikai termék épít erre, most viszont mégis úgy tűnik, hogy sikerült szintet lépni. A Massachusetts Institute of Technology egyik végzős csoportja a Microsofttal összefogva újabb bizonyítékát adta annak, hogy a Mátrixban élünk, akár elhisszük, akár nem, ugyanis létrehozta az okostetoválást!

A DuoSkin tetkók népszerű, fém hatású mintákat követnek, és három módon lehet velük kölcsönhatásba lépni.

Forrás:
DuoSkin

1. Input  

A DuoSkin tetkókat rá lehet kötni a számítógépre. El tudjátok képzelni, hogy fog kinézni egy fesztiválkoncert, ha kifejlesztenek olyan szoftvereket, amik valamilyen módon utánozzák a zene rezgéseit?

2. Output  

Ilyen esetben a tetkó a testhőmérsékletünkhöz igazodva fogja változtatni a színét – ez pedig szintén szuperjól nézhet ki, mondjuk egy házibuliban.  

3. Kommunikáció 

Lényegében olyan ez, mint egy QR-kód: az okostetkók segítségével képesek leszünk információt leolvasni közvetlenül a bőrünkről! 

Ha további infót szeretnétek szerezni róluk, íme a honlapon található videó a jövő tetoválásának működéséről:  

Objektum doboz

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.