Egyéb kategória

„Álltam sokszor a dobogó legfelső fokán, kicsit lejjebb is… viszont tudom: az arany nem ér semmit. Nem számít.”

Nem nyerhet mindenki aranyérmet az olimpián. Nem győzhetitek le kétszer egy nap Michael Phelpset, ahogy Kenderesi Tamás tette, nem dönthettek világcsúcsot 400 vegyesen, ahogy Hosszú Katinka, nem ismételhetitek meg az előző olimpia sikerét, ahogy Szilágyi Áron. Egy dolgot viszont megtehettek magatokért: az élsportolók inspirációját ültessétek át a saját életetekbe. Miért? Erről mesélek egy kicsit.

vous - 2016.08.16.
„Álltam sokszor a dobogó legfelső fokán, kicsit lejjebb is… viszont tudom: az arany nem ér semmit. Nem számít.”

Én tudom, mekkora falat az élsport: a riói olimpiára készültünk három évig, katamarán vitorlázásban akartuk magunkat kvalifikálni. Mondanom sem kell, nem jött össze, hiszen épp futamom lenne most a Copacabanán, ha sikerült volna. Versenysport-karrierem azért folytatódott, álltam sokszor a dobogó legfelső fokán is, kicsit lejjebb is, na, meg volt, hogy lemaradtam róla. Láttam sok bajnokot aranyat átvenni: volt, aki sírt, volt, aki boldog volt, és olyan is akadt, aki már megszokta. Mint a reggeli fogmosás, olyan rutin volt számára az aranyérem.

Nem számít…

És tudjátok, mit? Szörnyen érzem magam, hogy az olimpiai láz közepén nekem kell ezt közölnöm veletek, de az arany nem ér semmit. Nem számít. Persze, a győzelem pillanata mámoros. Egy egész ország ujjong, amikor egy magyar nyer. A dobogón állva pedig úgy érzitek, tiétek a világ! Aztán ez elmúlik. És minimum négy évet várnotok kell, hogy legalább halvány esélyetek legyen arra, hogy újra átéljétek ezt az eksztázist. Tényleg azt hiszitek, hogy ennyi elég? Hogy csak a győzelem iránti motiváció hajtja a sportolókat?

A motiváció átmeneti, de az inspiráció! Na, az inspiráció, az örök.

Bár a kettő közel áll egymáshoz, hasonló módon nyilvánulhatnak meg, azonban lényegüket tekintve mások. A motiváció pillanatnyi, külső vágyról szól: legyőzni az ellenfelet, magamat, az időt, pénzt keresni, az edző büszkeségét látni, gyerekkori vágyamat beteljesíteni. Az inspiráció ennél mélyebb, transzcendensebb, a tevékenység esszenciáját ragadja meg: egyszerűen élvezem, amit csinálok.

21 nap logó fehér

Vágjatok bele MOST az életmódváltásba!

Augusztus 22-én indul a 21 NAP – Pont neked életmódváltó programunk komplex edzésprogrammal, étrenddel, receptekkel, videókkal, cikkekkel és tippekkel. Fizesd elő a programot 21 000 forint helyett kedvezményesen 4990 forintért.

App Store – http://apple.co/2aoK3To

Google Play Áruház – http://bit.ly/2aJhAqS

INDULÁS a teljes tartalommal: 2016. augusztus 22.

Élvezem azt, ahogy visz a lábam, ahogy hasítom a vizet, élvezem, ahogy – saját élményre alapozva – elkapom a hullámot és lesiklom rajta. Az élvezet nem is a legjobb szó, mert nem is élvezet ez, hanem valamiféle természetes hazatalálás.

Eredménytől függetlenül ezért megéri elviselni minden nehézséget, azt a rengeteg munkát, ami az élsporttal jár, mert egyszerűen elképzelhetetlen enélkül a létezés.

Forrás:
Horányi-Névy András,Facebook/Porthole – 100% vitorlázás, Facebook/2szalag Regatta

Oké, de mit tanulhattok ti az élsportolóktól?

D'Alessio, Paolo , Verseny és csillogás

D'Alessio, Paolo , Verseny és csillogás
Forrás:
Alexandra

Ha élsportolók nem is szeretnétek lenni, az inspirációt találjátok meg! Mi az a tevékenység, amibe szíveteket, lelketeket hajlandóak vagytok beletenni? Amibe annyira bele tudtok feledkezni, hogy nem zavar, ha kicsit fáj, ha kellemetlen, mert egyszerűen megéri, mert jó, mert érzitek, hogy alkottok, érzitek, hogy fejlődtök, és ez büszkeséggel, elégedettséggel tölt el titeket!

Felejtsétek el azt a tévhitet, hogy a munka csak kötelező kín lehet, és csak a szórakozástól érezhetitek jól magatokat. Hülyeség! A munka során alkottok, megjavítotok, gyógyítotok, kigubancoltok, letisztáztok – minden munkában megtalálhatjátok ezeket.

Kivételesen ne a végcélra koncentráljatok, hanem találjátok meg a szépséget a részfeladatokban, folyamatokban is.

Engedjétek el a felesleges szorongásokat, belétek táplált kétségeket, és engedjétek meg magatoknak, hogy fejlődjetek! Ha most csak lemondóan legyintetek, hogy ugyan, veletek ez úgysem történhet meg, ha rosszul érzitek magatokat ott, ahol vagytok, abban a párkapcsolatban, testben, élethelyzetben, amiben vagytok, akkor ideje lépnetek. Szerencsére nektek nem kell 4 évet várnotok arra, hogy a nagy teljesítményt ország-világ – de főleg önmagatok – előtt bemutassátok, ti akár holnap megtehetitek, ráléphettek a változás, a fejlődés útjára, és ezzel a dobogó legfelső fokára. Onnan aztán észreveszitek, hogy van egy lépcső még feljebb, és még feljebb…

A fejlődés örök, és bár nem fog egy NOB-képviselő feliratos aranyérmet akasztani a nyakatokba, az így megszerzett önismeretetek, a környezeteteknek nyújtott törődés, fejlődés és az efelett érzett elégedettség legalább ilyen értékes.

oroszlán horoszkóp

Mire születtetek? A Nap adja meg a választ

A Nap elhelyezkedése a születési horoszkópunkban jelzi életünk központi témáját, feladatát, sikerünk kulcsát. A mai kor embere spirituális érdeklődésének középpontjában legtöbbször az a kérdés áll, hogy mire születtem, mi az én legfőbb feladatom, hol és hogyan tudom megvalósítani önmagamat.

Asztrológus szerzőnk, Németvölgyi-Nagy Renáta cikke, amelyet ide kattintva olvashattok, az Oroszlán csillagjegy uralkodó bolygójáról, a Napról szól.

Ajánlott cikkek