Egyéb kategória

Kényeztessétek a testeteket: készítsetek pofonegyszerűen hidratáló fürdőbombát!

A fürdőbomba-készítés egyszerre szórakoztató és megterhelő. Megterhelő olyan szempontból, hogy a folyamat korántsem olyan egyszerű, mint hinnénk. De mindez megéri, ugyanis a végeredmény – a szupersima – majd mindenért kárpótol!

vous - 2016.08.15.
Kényeztessétek a testeteket: készítsetek pofonegyszerűen hidratáló fürdőbombát!

Az utóbbi időben egyre többször botlok fürdőbombás képekbe a neten itt-ott. Irigykedve nézem azokat a posztokat, ahol épp szétrobban a kádban, és varázslatossá változtatja a víz tetejét. Nekem sajnos nincs lehetőségem esténként egy habfürdővel kipihenni a napot, mert zuhanyzóm van csak, de már most elhatároztam, hogy amint hazalátogatok vidékre – ahol fürdőkád van –, elkészítem ezt a receptet:

Itt a hozzávalók listája:

 • 1 bögre szódabikarbóna
 • ¼ bögre borkősav
 • ½ bögre kukoricakeményítő
 • ½ bögre só (tengeri vagy nem jódozott)
 • 2 teáskanál illóolaj (tetszés szerint)
 • 1 evőkanál olaj (olyan növényi olaj, amely hidratál, pl. mandula, olíva, kókusz)
 • 1-2 csepp ételfesték (elhagyható)

Ezek voltak a fürdőbomba alapanyagai, de a munkafolyamat is igényel pár eszközt, mint például:

 • kanál
 • keverőtál
 • öntőforma
Objektum doboz

A száraz hozzávalókat (első négy) öntsétek egy fém- vagy üvegedénybe, más anyagból készült verziót ne használjatok, mert az felveheti az illóolajok aromáját. Keverjétek alaposan át az egészet egy szintén fém habverő segítségével.

Egy másik tálban vegyítsétek az ételfestéket és az olajokat, ezeket is keverjétek át. El is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor – szépen fokozatosan – találkozhat egymással a két bödön lakója, az olajosat lassan öntsétek hozzá a száraz alapanyagokhoz. Ha elsietitek a dolgot, habzani kezd az egyveleg.

fürdősó relaxáció fürdés

Ha a fürdőbomba túl macerás…

Próbáljatok ki egy másik szuper receptet. Takács Nóra relaxáló fürdősójához mindössze ezekre lesz szükségetek:

 • 200 g keserűsó (gyógyszertárban lehet beszerezni)
 • egy nagyobb rózsa szirmai
 • pár csepp rózsa illóolaj

Az összetevőket beledobáljátok egy mixerbe/aprítóba és addig forgatjátok, amíg a rózsa szirmai apró darabokra nem darálódnak. Majd… A folytatásért kattintsatok IDE!

Előfordulhat, hogy már most szükségetek lesz vízre, de szigorúan csak kis mennyiségben! Spriccelős flakon segítségével fújjatok egy minimálisat az eddigiekhez, ennek köszönhetően jobban összeáll majd az egész.

Az öntőformátok is üvegből legyen, jó szorosan nyomkodjátok bele a félig-kész fürdőbombátokat, ne legyen levegős és egyenetlen. Több óráig, akár egy éjszakán át hagyjátok száradni, ha idő előtt akarjátok kiszedni, könnyen darabjaira hullhat az egész.

Voilá, és készen is vagyunk! Jöhet egy nagy kád meleg víz, néhány mécses, halk zene és a házi készítésű fürdőbombátok!

Kellemes relaxációt kívánunk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.