Egyéb kategória

Pályát tévesztettetek? 3 szuper tipp arra, hogyan váltsatok!

Úgy érzitek, pályát tévesztettetek? Nem is gondoljátok, hányan járnak ugyanebben a cipőben. Van, aki erre már az egyetem alatt rádöbben, és van, aki csak a diploma után jön rá, hogy egyáltalán nem az adott területen szeretne dolgozni. Jogos a kérdés: ilyenkor mi van?

vous - 2016.08.13.
Pályát tévesztettetek? 3 szuper tipp arra, hogyan váltsatok!

Sok állással, illetve munkakereséssel kapcsolatos tanáccsal láttunk már el benneteket. Hogyha szakterületet akartok váltani, az már egy speciálisabb eset a szimpla álláskeresésnél. Ebben a szituációban a Mashable három tanáccsal érkezett a segítségetekre.

1. Gondolkodjatok el, hogy mi számít a legjobban!

A nyugalom emberei vagytok? Stresszmentes és emiatt talán monoton munkát szeretnétek inkább? Vagy izgalmakra és nagy lépésekre vágytok? Ha kiválasztottatok egy új, számotokra vonzó területet, de kevesebb pénzt kerestek vele, nem biztos, hogy nem éri meg váltani! Ne hagyjátok magatokat lebeszélni! Rendezzétek el fejben a dolgaitokat: mi a fontosabb? Hogy jól érezzétek magatokat? A pénz? Vagy hogy minél hamarabb előre tudjatok lépni és fejlődni?

munka

Tippek, amikkel megnyerhetitek magatoknak az állásinterjút

Ha új munka után szeretnétek nézni, készüljetek fel az állásinterjúra ezekkel a tanácsokkal, és tuti tiétek lesz az állás! A teljes cikkért kattintsatok!

2. Legyetek nyitottak!

Ha nem vagytok még ismerősek a kiválasztott területen, ne az legyen az első dolgotok, hogy kétségbeestek! Ha még nincs papírotok a kiválasztott szakmáról, akkor is próbálkozzatok meg különböző vállalatoknál. Sőt, ha jó fejnek tartjátok valamelyik alkalmazottat vagy vezetőt, kérjetek tanácsot. Ne feledjétek: jobb egy-két hónap ingyenmunka referenciával, mint semmi nulla referenciával. 

3. Ne feledjétek a múltat!

Mindenki különböző múlttal és háttérrel rendelkezik. Ne féljetek megmutatni az előző diplomátokat, hiszen ez azt is bizonyítja, hogy tanult és művelt emberek vagytok. Sőt, lehet, hogy olyan hasznos tudnivalók birtokában vagytok, amiket azon a területen is fel tudtok majd használni. A fő, hogy egyensúlyba kerüljetek magatokkal és azzal, hogy pontosan mit is akartok elérni. 

Forrás:
pexels

Ha pedig állásinterjúra mentek, ezekre a kérdésekre készüljetek fel, mert tuti biztos, hogy felteszik nektek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.