Egyéb kategória

Vigyázzatok! Ennyi ember mutatja meg a szexcsetelését másoknak

A szexuális témájú csetelés manapság annyira gyakori, hogy már új szó is van rá az angolban: a sexting, a „sex„ és a „texting” összevonásával. Most azonban kiderült, hányan osztják meg az ilyen jellegű csevejeket másokkal! 

vous - 2016.08.11.
Vigyázzatok! Ennyi ember mutatja meg a szexcsetelését másoknak

Egy 2014-es tanulmány kimutatta, hogy a felnőttek mintegy 50%-a szexcsetel, egy másik, egy évvel későbbi kutatás eredményei szerint pedig az esetek 56%-ában ez jót is tesz a kapcsolatuknak – még akkor is, ha nem a párjukkal csinálják! Akár a párunkkal sextingelünk, akár nem, egy biztos: ez a jelenség manapság kifejezetten gyakori, annyira, hogy sokan el is felejtik, hogy alapjában véve mennyire intim dologról van itt szó. Így az is előfordulhat, hogy ezeket az üzeneteket másoknak is megmutatják, és úgy tűnik, ez többször fordul elő, mint hinnénk!  

Éppen erre összpontosít egy új kutatás, ami arra kérdez rá, hogy hányan osztják meg szexcsevejüket másokkal. Az eredmény egészen sokkoló, ugyanis, mint kiderült, rengetegen csinálják: a szexcsetelők 23%-a legalább három különböző emberrel is megosztja ezeket az üzeneteket!

Forrás:
iStock

A kutatást az Indiana Egyetem végezte, amiben mintegy 5805 egyedülálló személy vett részt, 21 éves kortól egészen 75 éves korig. Egészen szomorú ezt kimondani, de az eredmény szerint négy emberből egy minimum három másik emberrel osztja meg ezeket a pikáns beszélgetéseket, a megdöbbentő hírre pedig még April Masini párkapcsolat-szakértő is felfigyelt.

A sextinggel az a fő probléma, hogy a küldő sokszor nem ismeri eléggé a beszélgetőpartnerét ahhoz, hogy felmérje, valójában kik látják még az üzenetét. Ha pedig tudnák, hogy hányan olvassák el a pajzán üzeneteket, egészen máshogy fogalmaznának      

– mondta a Bustle-nek

A szakember arra is megpróbált választ adni, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyien megmutatják másoknak a szexcsetelésüket. Szerinte ezzel megpróbálják feloldani a kellemetlen érzést, amit az üzenet keltett bennük, vagy nem tudják biztosan, mit válaszoljanak, és tanácsot akarnak kérni, de még az is lehet, hogy megerősítésre van szükségük, hogy eldöntsék: a küldő teljesen őrült, vagy csak nagyon odavan értük. 

A meglepő eredmények ellenére azért nincs minden veszve, mert a résztvevők azt is bevallották, hogy kellemetlenül érzik magukat, amiért illetéktelen kezekbe jutnak a privát üzeneteik: a megkérdezettek mintegy 73%-a szégyellte magát ezért.   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.