Egyéb kategória

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – Így dekoráljátok otthonotokat a mintájával!

Egy romantikus, élénk vagy pasztellszínű virágminta a falakon, dekorációs kiegészítőkön és textileken elképesztően fel tudja dobni a lakást. Teljesen másképp „öltözteti” fel az otthonotokat egy ilyen minta, mint ha például geometrikus vagy akár egyszínű kiegészítőkkel machinálnátok. De az sem mindegy, hogy a virágos motívumok közül melyeket választjátok, hiszen más kell egy rusztikus, más egy modern és megint más egy etno stílusú otthonba.

vous - 2016.08.10.
Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – Így dekoráljátok otthonotokat a mintájával!

Korábban írtunk már nektek arról, hogy ha tehetitek, érdemes szezononként egy-két új lakberendezési kiegészítővel, illetve párnákkal feldobni a lakást. Ha ezeket negyed- vagy félévente cserélgetitek, mindig az évszaknak, illetve hangulatotoknak megfelelő lesz a tér, amiben így sokkal jobban fogjátok majd magatokat érezni.

De következzenek most a virágminták, és az is hogy melyiket milyen lakásba ajánlanám leginkább!

Romantikus

 • Minták közül válasszátok a rózsákat, baba- és bazsarózsákat, mezei virágokat vagy épp íriszeket. A minták mérete itt nem lényeges. Ugyanolyan jól fog mutatni egy apró mintás tapéta, ahogyan az óriási printekkel ellátott is.
   
 • Vidéki, rusztikus stílusú és elegáns polgári otthonokban is egyaránt jól mutatnak ezek a minták.
   
 • Színek közül válasszátok a pasztelles árnyalatokat. Még hatásosabb, ha fekete alapon pasztellszínűek a motívumok! Ettől nemcsak romantikus, de nagyon nosztalgikus is lesz a végeredmény.
   
 • A hivalkodó, vibráló színeket ennél a stílusnál felejtsétek el!
   
 • A printeknél (tapéta vagy nyomott textilek) válasszátok a kissé akvarell- vagy olajfestményszerű motívumokat, de a fotorealisztikus és egy az egyben fotóalapú mintákat is bátran választhatjátok.
   
 • Textileknél, ha erősítenétek a romantikus, nosztalgikus hangulatot, ne hagyjátok ki a hímzéseket, csipkéket vagy akár a gobelineket sem.
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Modern és minimál

A fantázia virágai

A fantázia virágai
Forrás:
Alexandra

A virágminták közül válasszátok az egyszerűbbeket, kevésbé vidékies stílusúakat, romantikusokat. Jöhetnek a kálák, orchideák, pálmák vagy akár a kaktuszok is.

A hímzéseket és festményszerű megjelenítéseket inkább hanyagoljátok. Válasszatok a fotók és egyéb grafikai printek közül.

Nagyon szép fókuszpontja lehet egy térnek, ha egyszerű bútorokkal rendezitek be, és a helyiség egyik falát fotónyomattal díszítitek. Hogy lehetőleg minél jobban érvényesülhessen a választott minta, társítsatok hozzá színben passzoló, illetve vele harmonizáló párnákat, függönyöket és egyéb kiegészítőket.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Etno és eklektikus

Gyakorlatilag jöhet bármi, mert ezekbe rengeteg motívum belefér, ahogyan számtalan élénk vagy épp kevésbé élénk szín is. Az eklektikus hatás pedig akkor érvényesül a legjobban, ha minél több mintát társítotok. Legyen minél változatosabb, anyagában, színében, mintájában, sőt a minták méretében is. Ezek mellett pedig nagyon jól mutat akár egy geometrikus, rombuszos, csíkos vagy akár pöttyös minta is.

Mintásat mintással? Felejtsétek el a régi szabályokat! Mojzes Nóra

Mintásat mintással? Felejtsétek el a régi szabályokat!

Csíkos, pöttyös, virágos vagy kockás – szerintetek félelmetesen hangzik bármelyik is? Dehogy! Mégis, az emberek többsége legalább annyira fél a mintáktól a lakberendezésben, mint a harsány vagy épp sötét színektől.

Ha szívesen kipróbálnátok ti is a különböző motívumokat az otthonotokban, segítünk, hogy hogyan fogjatok bele a munkába, honnan érdemes szemezgetnetek, és mit mivel érdemes kevernetek! Ehhez kattintsatok a cikkre!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.