Egyéb kategória

Le a szódával: ezek miatt rövidítheti meg az életünket a mesterséges savas víz!

Ma már nagyon sokféle üdítőbe tesznek szódát, a legnagyobb sajnálatunkra. Azzal talán eddig is tisztában voltatok, hogy ez nem tesz a legjobbat a szervezetünknek, méghozzá annyira, hogy észrevétlenül képes megrövidíteni az életünket. De hogy miért is öl meg csendben minket ez a mesterséges szénsavas víz? Megtalálták a konkrét indokokat!

vous - 2015.08.10.
Le a szódával: ezek miatt rövidítheti meg az életünket a mesterséges savas víz!

A szóda olyan nagy mértékben megváltoztatja az anyagcserénket, hogy kellően megnehezíti a zsírégetést és a súlyvesztést. Ezek mellett még számos ok szól amellett, hogy igyekezzünk mostantól kerülni.

Már a doboza is negatív hatással bír

A szódás-, üdítőitalos dobozok BpA-ból, vagyis Biszfenol A-ból készülnek, mint a legelterjedtebb műanyagipari alapanyagok is. Ez az anyag előidézheti a szívbetegségeket, így ha lehet, érdemes pohárba kitölteni ezeket az italokat a dobozból – vagy inkább minél kevesebbet fogyasztani ezeket az üdítőket!

Objektum doboz

Lassan meggátolja a vese tökéletes működését

Tizenegy évig tartott azt a Harvard Egyetem által elkészített tanulmányt megírni, amiben szerepel, hogy a diétás kóla duplán rosszul hat a vesénkre.

Növeli az elhízás kockázatát

Minden egyes szódával vegyített vagy akár cukros ital 60%-kal növeli az elhízás lehetőségét gyerekkorban – írja a The Epoch Times. Ez azért nem kis mennyiség. Sőt, az egyik legnagyobb tévhit a szódával kapcsolatban az, hogy a diétás fajtájuk segít a fogyásban. A Texasi Egyetem Egészségtudományi Központjának tanulmánya szerint épp azok az emberek növelik meg a legjobban az elhízás kockázatát, akik ilyet isznak. Emcsi korábban már beszámolt nektek a diétás kóla valódi hatásairól, itt megtalálhatjátok.

Objektum doboz

Asztmát is okozhat

Szintén egy felmérés eredménye a fenti megállapítás. Több mint 900 fiatalt vontak be a tanulmányba Dél-Ausztráliában, amiből kiderült, hogy a magas szódafogyasztás egy idő után asztmával is társul.

Elhasználja a szervezet ásványianyag-készletét

A Tufts Egyetem kutatói szerint azoknak a fogyasztóknak a szervezetében, akik három vagy annál több – nyilván szódaalapú – kólát ittak meg naponta, az ásványianyag-tartalom négy százalékkal csökkent.

Csak okosan a szódával, lányok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.