Egyéb kategória

Le a szódával: ezek miatt rövidítheti meg az életünket a mesterséges savas víz!

Ma már nagyon sokféle üdítőbe tesznek szódát, a legnagyobb sajnálatunkra. Azzal talán eddig is tisztában voltatok, hogy ez nem tesz a legjobbat a szervezetünknek, méghozzá annyira, hogy észrevétlenül képes megrövidíteni az életünket. De hogy miért is öl meg csendben minket ez a mesterséges szénsavas víz? Megtalálták a konkrét indokokat!

vous - 2015.08.10.
Le a szódával: ezek miatt rövidítheti meg az életünket a mesterséges savas víz!

A szóda olyan nagy mértékben megváltoztatja az anyagcserénket, hogy kellően megnehezíti a zsírégetést és a súlyvesztést. Ezek mellett még számos ok szól amellett, hogy igyekezzünk mostantól kerülni.

Már a doboza is negatív hatással bír

A szódás-, üdítőitalos dobozok BpA-ból, vagyis Biszfenol A-ból készülnek, mint a legelterjedtebb műanyagipari alapanyagok is. Ez az anyag előidézheti a szívbetegségeket, így ha lehet, érdemes pohárba kitölteni ezeket az italokat a dobozból – vagy inkább minél kevesebbet fogyasztani ezeket az üdítőket!

Objektum doboz

Lassan meggátolja a vese tökéletes működését

Tizenegy évig tartott azt a Harvard Egyetem által elkészített tanulmányt megírni, amiben szerepel, hogy a diétás kóla duplán rosszul hat a vesénkre.

Növeli az elhízás kockázatát

Minden egyes szódával vegyített vagy akár cukros ital 60%-kal növeli az elhízás lehetőségét gyerekkorban – írja a The Epoch Times. Ez azért nem kis mennyiség. Sőt, az egyik legnagyobb tévhit a szódával kapcsolatban az, hogy a diétás fajtájuk segít a fogyásban. A Texasi Egyetem Egészségtudományi Központjának tanulmánya szerint épp azok az emberek növelik meg a legjobban az elhízás kockázatát, akik ilyet isznak. Emcsi korábban már beszámolt nektek a diétás kóla valódi hatásairól, itt megtalálhatjátok.

Objektum doboz

Asztmát is okozhat

Szintén egy felmérés eredménye a fenti megállapítás. Több mint 900 fiatalt vontak be a tanulmányba Dél-Ausztráliában, amiből kiderült, hogy a magas szódafogyasztás egy idő után asztmával is társul.

Elhasználja a szervezet ásványianyag-készletét

A Tufts Egyetem kutatói szerint azoknak a fogyasztóknak a szervezetében, akik három vagy annál több – nyilván szódaalapú – kólát ittak meg naponta, az ásványianyag-tartalom négy százalékkal csökkent.

Csak okosan a szódával, lányok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.