Egyéb kategória

Szintet lép a Google: már a bejövő hívásokat is figyeli!

Fontos hívást vártok, egyszer csak csörög a telefon, de mikor felveszitek, egy unott hang olvas fel húsz percen keresztül egy kész szöveget, nektek pedig csak egy kérdésetek van: honnan van meg neki a számotok?! Jó hírem van, ezeknek a napoknak vége, ugyanis a Google új funkciót fejlesztett ki: ÉRTESÍT, ha telemarketinges van a vonal végén!

vous - 2016.07.28.
Szintet lép a Google: már a bejövő hívásokat is figyeli!

Ti is beláthatjátok: nincs jó időpont, ha egy telemarketinges keres, ráadásul rengetegszer olyan témában telefonálnak, ami korunkból, nemünkből, érdeklődési körünkből adódóan nem érint minket, legtöbbször mégsem tudunk közbeszólni és jelezni ezt, mielőtt véget érne az előre betanult mondóka. A Google azonban most úgy döntött, hogy segít rajtunk, és kifejlesztett egy új funkciót, aminek köszönhetően soha többet nem kell kifogásokat keresnünk a vonal másik végén. Egyelőre még csak bizonyos Android típusokon elérhető, de a jövőben ez változni fog.

Forrás:
Pexels

És hogy hogy működik? A Google Nexus innentől kezdve figyeli a bejövő hívásaitokat, és ha olyan számról keresnek, amiről telemarketinges szokott telefonálni, a képernyőn a szám pirosan villogva fog megjelenni, ezzel a felirattal ellátva: „Suspected spam caller”, azaz „Feltehetőleg telemarketinges”. Így néz ki ez a gyakorlatban:

Forrás:
Google Nexus

Természetesen elmenthetitek, letilthatjátok vagy blokkolhatjátok az így begyűjtött gyanús számokat, így soha többet nem kell telemarketingessel társalognotok, ha épp nem fűlik hozzá a fogatok!

Köszönjük, Google!  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!