Intim

7 ok, amiért érdemes kényeztetnetek magatokat OTT!

A statisztikák szerint ötből egy ember heti ötször legalább magához nyúl, de csak 5%-uk 25–29 év közötti nő. Ez a szám elég kevés, pedig tudományosan bizonyított tény, hogy ez az 5% szereti magát a legjobban.

vous - 2016.07.25.
7 ok, amiért érdemes kényeztetnetek magatokat OTT!

Women's Health magazin cikke szerint az önkielégítés nagyon sok pozitív hatással van a nőkre, és az egészségükre is. Kelley Johnshon, aki szexológus egy klinikán Észak-Karolinában, azt javasolja, hogy minden nő szánjon az örömszerzésre időt legalább heti két alkalommal. Persze az okokat is felsorolta, amik a következők:

  • Rugalmasak maradnak a kismedence izmai. Az orgazmus okozta izomrángások ugyanis felérnek a Kegel-gyakorlatokkal, a testnedvek pedig elősegítik, hogy a hüvelyben lévő környezetben megfelelő arányban legyenek jelen a baktériumok, amelyek a nyálkahártyát is alkotják.
  • Ellazít. Az orgazmus felmelegít, a szorongást elűzi, hiszen sokan feszültségoldóként is használják, persze nem tudatosan. Endorfin termelődik közben, amitől pedig jó hangulatotok lesz, és elűzitek vele a depressziót is.
  • Fájdalomcsillapító hatással bír. Mit nektek egy kis fejfájás?! Azt tudjátok amúgy, miért fáj a fejetek szex közben?
  • Fejleszti a szexuális fantáziátokat, ami a szexuális készségek egyik fontos része. Önmagatokkal kettesben sokkal bátrabban fedezitek fel a vágyaitokat, mint másokkal.
  • Megismeritek a saját testeteket. Ez hasznos lehet, hiszen számtalan más érzékeny pontotok lehet a hüvelyen (ti hogy hívjátok?) és a csiklón kívül is. Fedezzétek fel a saját testeteket!
  • Nincsen kockázat. Ez után nem hoz gyereket a gólya.
  • Mindig eléritek a csúcsot. Pasi nélkül. Nem kell másra figyelnetek, ez csak rólatok szól.

Apropó, tudtátok, hogy már gyerekkorban próbálkozhat a gyereketek az önkielégítéssel? Ennek a kezelését és az emögött meghúzódó okokat ebben a cikkünkben olvashatjátok

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.