Egyéb kategória

Meglepő tények: ezek a hétköznapi dolgok ártanak a bőrünknek

Biztos vagyok benne, hogy vigyáztok a bőrötökre és kellően ápoljátok azt, főleg nyáron. De nem is gondolnátok, hogy az átlagos hétköznapi dolgok mennyire ártalmasak lehetnek a bőrnek. Gondoltátok volna, hogy azzal rosszat tesztek az arcotoknak, ha túl sokszor értek hozzá? 

vous - 2016.07.22.
Meglepő tények: ezek a hétköznapi dolgok ártanak a bőrünknek

Sok ehhez hasonló mindennapi dolog van még, ami sajnos nem éppen a bőrötök malmára hajtja a vizet… Épp ezért itt az ideje változtatni a mindennapi szokásaitokon! A tét a bőrötök. Ha eddig mindent jól csináltatok, akkor sem árt csekkolni a listát, amit a Bustle állított össze.

Nem rendszeresen mossátok ki a törölközőt és a párnahuzatot

Korábban írtunk már nektek arról, hogy a legkoszosabb dolgok közé tartoznak ezek a lakásban – vagy egy szállodában. A huzatot mindenképpen cseréljétek legalább kéthetente! A törölközőt pedig minimum hetente, így biztosan elkerülitek a legádázabb baktériumokat is.

Forrás:
pexels.com

Nem kellően tisztítjátok a sminkcuccaitokat

Hoppá, lányok! Most tegyétek a szívetekre a kezeteket! Minden egyes használat után kimossátok a sminkecseteiteket? Ha nem, akkor nagy a baj! Innentől kezdve mindig így lesz, igaz?

Elmarad a szemüveg fertőtlenítése

Egy újabb dolog, amin én is meglepődtem. Én is szemüveges vagyok, de eddig nem sokszor jutott eszembe, hogy a keretet is le kellene fertőtlenítenem. Ha belegondoltok, a kereten felgyűlő zsírok miatt igenis érdemes egy fertőtlenítő kendővel áttörölnünk az egész szemüveget!

Forrás:
pexels.com

Telefon fertőtlenítése

Ugyanezt fontos megtenni a telefonokkal. Azon filóztatok már, hogy a modern tipi-tapis mobilokon mennyi baci tud felsorakozni? Ha pedig továbbadjátok egy haverotoknak megmutatni egy videót, vagy az új Pokémon-játékot, máris több kézről ugrándozik fel kórokozó a készüléketekre, onnan pedig a bőrötökre. Ne legyetek irigyek, adjátok oda ugyanolyan nagy szívességgel, mint eddig, de időnként tisztítsátok meg az okostelefonotokat!

Forrás:
pexels.com

Arcunk tapogatása

Ha nem mostatok kellően kezet, ne nagyon fogdossátok az arcotokat! Manapság már mindenhonnan csak a bacit gyűjtjük be, így mindig tartsatok magatoknál kézi fertőtlenítőt.

Ne feledjétek: csak kis odafigyelés szükséges és a bőrötök máris jobban érzi magát!

Ajánlott cikkek