Egyéb kategória

North West és György herceg tökéletes párt alkotna – eláruljuk, miért

A világ a lábai előtt hever, apró lépéseit éber sajtófigyelem övezi, mi, nők pedig odáig vagyunk érte. György herceg még csak 3 éves, de huncut mosolyától már most elolvad mindenki – elképzelni sem merem, vajon mi lesz belőle később?! Vilmos herceg és Katalin hercegné fiát nem lehet nem szeretni, és bár még a közelében sincs a házasságnak, mi azért eljátszottunk a gondolattal, ki lehetne méltó arra, hogy a brit trónörökös egy napon feleségül vegye.

vous - 2016.07.22.
North West és György herceg tökéletes párt alkotna – eláruljuk, miért
Brigitte Hamann: Rudolf trónörökös

Brigitte Hamann: Rudolf trónörökös
Forrás:
Alexandra Kiadó

Az uralkodói családok esetében a házasságkötések a korábbi századok során sokkal inkább szóltak az államérdekről, mintsem a szerelemről. Az eltelt évtizedek alatt persze sokat változott a világ, és már a legnemesebb dinasztiák is szabadabban választhatnak párt maguknak, mint korábban bármikor. Gondoljunk csak György herceg szüleire – hiszen eredetileg Vilmos hercegnek sem Kate Middletont „szánták” –, de szerencsére a sors keresztbe húzta a diplomácia tervét, így Katalin lett a hercegné.

Mivel György herceg egyenes ági trónörökös (Károly herceg és Vilmos herceg után ő lenne a király), az ő esetében sem feledkezhetünk meg a diplomáciai érdekekről. Lássuk, kik jöhetnének szóba!

Gabriella monacói hercegnő

II. Albert és Charlene hercegné lánya 2014. december 10-én született. A másfél éves hercegnő tehát korban épp a herceghez illő lenne. II. Gabriella mindössze pár percig volt a monacói trón jogos örököse, ugyanis fiú ikertestvérének születésekor elesett ettől a jogától. A hercegnő ereiben viszont kék vér csörgedezik, és hasonló családi háttérrel rendelkezik, mint György herceg, így ha a jövőben összeházasodna a brit trónörökössel, nem érnék váratlanul a királynői teendők és kötelezettségek.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Esztella svéd királyi hercegnő

4 éves múlt, valamivel idősebb György hercegnél – de az egy év korkülönbség, valljuk be, nem a világvége, sőt, gyakorlatilag észrevehetetlen. Születésétől kezdve a svéd korona várományosa, a svéd trónöröklési rend értelmében édesanyja, Viktória hercegnő után ő lenne a királynő. A kislány egyébként a svédekkel épp ugyanazt műveli, amit György velünk: elrabolja a rajongók szívét végtelen cukiságával és bájával.

Kell ennél több ahhoz, hogy a mi fejünkben megszólaljanak a templomi harangok? Én képzeletben már áldásomat is adtam rájuk.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Leonor spanyol hercegnő

Spanyolország leendő királynője 7 évvel idősebb György hercegnél, de ez a 7 év korkülönbség az idő előrehaladtával egyre jelentéktelenebbnek tűnik majd. És miért is ne lehetne a nő az idősebb egy kapcsolatban?!  Szerintem épp itt az ideje, hogy a brit királyi család felrúgja a konvenciókat egy olyan házassággal, amiben a nő az idősebb.

A kislányt egyébként már elkezdték felkészíteni későbbi kötelezettségeire és királynői életére, így szigorú napirend szerint tengeti mindennapjait, amelyek tele vannak kötelező megjelenésekkel és protokolleseményekkel. Leonor egyébként a spanyol mellett angolul is beszél, és kínaiul illetve franciául tanul. Amikor XVI. Benedek pápa Spanyolországba látogatott, nagyapjával, a királlyal együtt ő fogadta a szentatyát. Egy biztos, ha ő lenne György jövőbeli választottja, a királynői teendőket nem a brit udvartartásban sajátítaná el.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

North West hisztikirálynő

A svéd Károly Fülöp herceg egy egykori pincérnőt és valóságshow-szereplőt vett feleségül Sofia Hellqvist személyében. A nőt eleinte nehezen fogadta el az ország, ám miután kezelésbe vette a királyi udvar, és jócskán kikupálták, nemcsak elfogadták, de meg is szerették az alattvalók. A pár pedig nagyon boldognak tűnik – így György herceg talán épp egy valóságshow-szereplő mellett találná meg a boldogságot. Ha így lenne, az egyetlen babakorú ilyen North West lenne. Na jó, ezt mi sem gondoltuk komolyan…

Forrás:
Facebook/Kim Kardashian

Aki arra érdemes

Lehet, hogy túl idealista vagyok, de úgy gondolom, György herceg bárkit feleségül vehet – és adja az ég, hogy tényleg a szíve belátása szerint dönthessen. Ahogy minket is megillet a szabad választás joga, úgy neki is kijár a boldogság és a szerelem. Márpedig a szerelem nem válogat.

Ha György herceg egy közönséges földi halandóba szeretne bele, szíve joga vele leélni az életét.

Szülei példája is csak ezt erősíti, hiszen Kate Middleton sem arisztokrata családba született. De ott van Grace Kelly példája is, aki színésznőből lett monacói hercegné. Tündérmesék léteznek – és miért is ne lehetne György herceg az, aki egy arra érdemes nőt hercegnővé tesz egy napon?

Ajánlott cikkek