Egyéb kategória

Szépüljetek vízzel – így használhatjátok a természetes csodaszert a szépségápolásban

A víz természetesen a mindennapi szépségápolásunk része a zuhanyzástól kezdve a fogmosáson át a sampon kiöblítéséig – de most olyan vizes szépségtrükköket mutatok nektek, amik megkönnyítik a mindennapjaitokat.

vous - 2016.07.21.
Szépüljetek vízzel – így használhatjátok a természetes csodaszert a szépségápolásban

Egy fontos dolgot érdemes megjegyeznetek: nem mindegy, hogy mikor milyen hőmérsékletű vizet használtok. Teljesen másra képes a forró, gőzölgő víz, mint a majdnem jeges folyadék. De ha megfelelően alkalmazzátok a vizes bevetést, akkor rengeteg időt nyerhettek a mindennapjaitokban.

Jéghideg víz

A körömlakk száradását gyorsítja fel. Miután kifestettétek a körmötöket, hagyjátok a levegőn kicsit párologni, aztán mártsátok bele a jeges vízbe és hipp-hopp készen is vagytok. Nincs több szárítás, ragadás és elkenődés.

Forrás:
pixabay.com

Hideg víz  

Ha nem túl hideg, de hűsítő vízben mostok arcot reggelente, akkor biztos, hgy frissítő hatását azonnal érezni fogjátok. Ezen kívül eltünteti az arcotok pirosságát és a pórusokat is összehúzza. 

Langyos víz 

Tudjuk jól, hogy milyen jólesik egy forró vizes fürdő a fárasztó napokon, de ha a bőrötök egészségét tartjátok szem előtt, akkor inkább a langyos vizet válasszátok. A forró víz kiszárítja a bőrötöket, mivel lemossa a természetes olajokat a bőrötökről. A langyos víz megfelelően tisztít, főleg ha szuper tusfürdőket választotok.

Forrás:
iStock

Forró víz  

Ha szőrtelenítésre kerül a sor tehettek kivételt és zuhanyozzatok forró vízben, hogy a gőz megpuhítsa a bőrötöket és így a szőrszálak könnyebben távozhassanak.  

Ajánlott cikkek