Egyéb kategória

Ha ez az 5 dolog igaz rátok, akkor nem tudtok nemet mondani

Az igenemberek arról híresek, hogy nem tudnak nemet mondani. Ez a külvlág számára cuki dolognak tűnhet, de egy igenember sokszor szenved tőle, hiszen sokan ki is használják ezt.

vous - 2016.07.17.
Ha ez az 5 dolog igaz rátok, akkor nem tudtok nemet mondani

Igenis meg kell tanulni nemet mondani, de van, akiknek ez egyáltalán nem megy könnyen. Nekik lehet hasznos Nina cikke, amiben szuper taktikákat adott nektek, hogyan kerülhetitek ki, hogy nemet mondjatok, de igent se kelljen mondanotok. Hasznos tippek ezek, hiszen Niki már megtapasztalta a bőrén, hogy milyen az, ha mindenre igent mond egész nap, reggeltől estig, és ez adja a kérdést: ti tudtok nemet mondani? Ha nem tudjátok eldönteni, itt letesztelhetitek, de ha az alábbi helyzetekben magatokra ismertek, akkor tipikus igenemberek vagytok.

Mindent megcsináltok mások helyett

Leugrotok csokiért a boltba, feladjátok a csekket más helyett – aki nem áll olyan nagyon közel hozzátok –, és a szabad estéteket is feláldozzátok, ha valaki megkér benneteket egy szívességre. Mindenki tudja, hogy ti vagytok az ügyeletes megmentő, az angyal, aki kihúz a csávából. Cserébe magatokra alig jut időtök…

Forrás:
pexels

Minden munkát rátok lőcsölnek a munkahelyen

Mivel semmire sem mondtok nemet, ezért azt hiszik, hogy bírjátok a munkát, vagy éppen nem érdekli őket, csak örülnek, hogy van, aki megcsinálja helyettük. Ti pedig roskadoztok a teendők alatt, és igyekeztek helytállni, és titokban gyakoroljátok a nem szócskát a következő alkalomra, mert azért mindennek van határa. Á, ugyan, nincs. Persze, hogy következőre is igent mondtok.

Képtelenek vagytok gyűlölni valakit

Bármennyire kellemetlen helyzetbe hoztak benneteket, akkor sem tudtok haragudni, mert a hosszas magyarázkodás után, mikor felteszik a kérdést, hogy ugye megbeszéltétek, és ugye nem haragszotok, akkor csak egyetértően, együttérzően bólogattok.

Ha véletlenül nemet mondtok, csodálkoztok

Szinte a szátokra csaptok, és körülnéztek, hogy ez a hang és ez a szó belőletek jött-e. És hogy úristen, mikor omlik össze a világ?!

Féltek, hogy ha nemet mondtok, az egész világ gyűlölni fog titeket

Azt hiszitek, hogy ha egyszer nemet mondtok, akkor valójában gonoszak és önzők vagytok, és nem érdemeltek szeretetet. Pedig ha belegondoltok, hány olyan ember van, akik kifejezetten nememberek, és még nekik is vannak barátaik…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.