Egyéb kategória

Itt a legújabb varázsital: az aranytej az új citromos víz?

Kurkuma, kókuszolaj és mandulatej – a gasztrotrendek követőinek ezek már biztosan ismerősen csengenek, hiszen most nagyon „divatos” ételeknek számítanak. De mi lenne akkor, ha összekevernénk őket? Szuperegészséges ARANYTEJ!

vous - 2016.07.14.
Itt a legújabb varázsital: az aranytej az új citromos víz?

A legújabb varázsital, a káprázatos aranytej tehát mandulatejből, kurkumából és kókuszolajból áll, de más fűszerekkel is megbolondíthatjátok a sajátotokat – írja a Women's Health. Szuperül passzol az ízvilágához a fekete bors, a gyömbér vagy akár a fahéj. Bár a legtöbben még nem hallottunk róla, az aranytej nem új keletű találmány, ugyanis a kínai orvoslásban már évszázadok óta használják, mivel az ital csökkenti a gyulladásokat, erősíti az immunrendszert és javítja az emésztést. Talán még egészségesebb is, mint a citromos víz?

De nem elég, hogy szuperegészséges, még őrült finom is! Krémes, fűszeres, édeskés íze van, ami biztosan titeket is elcsábít majd. Bár sokféle recept létezik, az alapja mindegyiknek a következő:

  1. Összeöntjük a kurkumát és a választott fűszereket (bors, gyömbér, fahéj stb.), majd hozzáadunk annyi forró vizet, hogy egy sűrű pépet kapjunk.
  2. Keverjetek hozzá kókuszolajat és egy kis mézet, ha szeretnétek.
  3. Tegyétek a keveréket a hűtőbe, majd hagyjátok hűlni pár percig. Miután kivettétek, öntsétek hozzá a mandulatejet, majd keverjétek össze. Ha ez megvan, már bele is kortyolhattok az aranytejbe!

Nézzétek csak, milyen jól néz ki:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek