Egyéb kategória

Itt a legújabb varázsital: az aranytej az új citromos víz?

Kurkuma, kókuszolaj és mandulatej – a gasztrotrendek követőinek ezek már biztosan ismerősen csengenek, hiszen most nagyon „divatos” ételeknek számítanak. De mi lenne akkor, ha összekevernénk őket? Szuperegészséges ARANYTEJ!

vous - 2016.07.14.
Itt a legújabb varázsital: az aranytej az új citromos víz?

A legújabb varázsital, a káprázatos aranytej tehát mandulatejből, kurkumából és kókuszolajból áll, de más fűszerekkel is megbolondíthatjátok a sajátotokat – írja a Women's Health. Szuperül passzol az ízvilágához a fekete bors, a gyömbér vagy akár a fahéj. Bár a legtöbben még nem hallottunk róla, az aranytej nem új keletű találmány, ugyanis a kínai orvoslásban már évszázadok óta használják, mivel az ital csökkenti a gyulladásokat, erősíti az immunrendszert és javítja az emésztést. Talán még egészségesebb is, mint a citromos víz?

De nem elég, hogy szuperegészséges, még őrült finom is! Krémes, fűszeres, édeskés íze van, ami biztosan titeket is elcsábít majd. Bár sokféle recept létezik, az alapja mindegyiknek a következő:

  1. Összeöntjük a kurkumát és a választott fűszereket (bors, gyömbér, fahéj stb.), majd hozzáadunk annyi forró vizet, hogy egy sűrű pépet kapjunk.
  2. Keverjetek hozzá kókuszolajat és egy kis mézet, ha szeretnétek.
  3. Tegyétek a keveréket a hűtőbe, majd hagyjátok hűlni pár percig. Miután kivettétek, öntsétek hozzá a mandulatejet, majd keverjétek össze. Ha ez megvan, már bele is kortyolhattok az aranytejbe!

Nézzétek csak, milyen jól néz ki:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: