Egyéb kategória

A legjobb házi bonbon, amit Forrest Gump is imádna

Valószínűleg mindenki emlékszik a zseniális Forrest Gump film legendássá vált idézetére: „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.” A bonbonok szerencsére sokfélék, és ami örvendetes, hogy csak finom és még finomabb létezik.

vous - 2016.07.09.
A legjobb házi bonbon, amit Forrest Gump is imádna

A bonbon francia eredetű, finom és különleges desszert, aminek készítésében a cukrászok bemutathatták tehetségük és felkészültségük, ügyességük egészét. Való igaz, hogy a bonbon készítése lehet nagyon összetett és bonyolult, rengeteg profi kellékkel operáló művelet, de nem muszáj beruháznunk bonbonformákra, hőmérőre, márványlapra. Nem szükséges kitanulnunk a temperálást vagy a talpalást ahhoz, hogy nekifogjunk a bonbon gyártásának.

A legegyszerűbb bonbonokhoz jó minőségű csokoládéra, vajra és valamilyen ízesítőre van csupán szükségünk. Ez lehet valamilyen alkohol – rum, whiskey vagy bármilyen likőr –, de játszhatunk fűszerekkel is. Szerencsére a csokoládéhoz sokféle fűszer is nagyon jól illik, így bátran választhatunk fahéjat, vaníliát, rózsaborsot, csilit vagy kardamomot. A bonbont megtölthetjük rumba áztatott mazsolával, darabka aszalt szilvával vagy barackkal. A masszájába keverhetünk kókuszreszeléket, darált mogyorót, diót, mandulát vagy pisztáciát, de a kész bonbont bele is hempergethetjük ezekbe – a lehetőségek száma végtelen, pedig még csak a legegyszerűbb csokibonbonról beszélünk.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készül a legfinomabb házi bonbon, kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
istock
Ajánlott cikkek