Egyéb kategória

A legjobb házi bonbon, amit Forrest Gump is imádna

Valószínűleg mindenki emlékszik a zseniális Forrest Gump film legendássá vált idézetére: „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.” A bonbonok szerencsére sokfélék, és ami örvendetes, hogy csak finom és még finomabb létezik.

vous - 2016.07.09.
A legjobb házi bonbon, amit Forrest Gump is imádna

A bonbon francia eredetű, finom és különleges desszert, aminek készítésében a cukrászok bemutathatták tehetségük és felkészültségük, ügyességük egészét. Való igaz, hogy a bonbon készítése lehet nagyon összetett és bonyolult, rengeteg profi kellékkel operáló művelet, de nem muszáj beruháznunk bonbonformákra, hőmérőre, márványlapra. Nem szükséges kitanulnunk a temperálást vagy a talpalást ahhoz, hogy nekifogjunk a bonbon gyártásának.

A legegyszerűbb bonbonokhoz jó minőségű csokoládéra, vajra és valamilyen ízesítőre van csupán szükségünk. Ez lehet valamilyen alkohol – rum, whiskey vagy bármilyen likőr –, de játszhatunk fűszerekkel is. Szerencsére a csokoládéhoz sokféle fűszer is nagyon jól illik, így bátran választhatunk fahéjat, vaníliát, rózsaborsot, csilit vagy kardamomot. A bonbont megtölthetjük rumba áztatott mazsolával, darabka aszalt szilvával vagy barackkal. A masszájába keverhetünk kókuszreszeléket, darált mogyorót, diót, mandulát vagy pisztáciát, de a kész bonbont bele is hempergethetjük ezekbe – a lehetőségek száma végtelen, pedig még csak a legegyszerűbb csokibonbonról beszélünk.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készül a legfinomabb házi bonbon, kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
istock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.