Egyéb kategória

4 helyzet, amikor a kamuzás bocsánatos bűn

Ti milyen gyakran füllentetek? Vegyétek végig a napotokat reggeltől, mikor felkeltek, aztán a munkában töltött időtöket, meg azt, amikor hazaértek, és a pasitokkal, barátaitokkal beszéltek, meg az önmagatokkal megejtett random csevejeket. Nos? Mennyi az annyi? Egyáltalán mit kell beleszámolni?

vous - 2016.07.07.
4 helyzet, amikor a kamuzás bocsánatos bűn

Ha szigorúan vesszük, mindent. Pedig szerintem vannak a hazugságnak is árnyalatai: füllentés, lódítás, sumákolás, elhallgatás. Ugye mennyire gazdag a magyar nyelv, és mennyire drámaian érzékelteti az árnyalatnyi különbségeket? Nos, bár vallom, hogy minden esetben az őszinteség a legjobban járható út, azért vannak kivételek, melyek felett könnyebb szemet hunyni és bocsánatos füllentésnek elkönyvelni, mert az érdeketek éppen úgy kívánja.

1. Azt hittem, elment az az e-mail…

Klasszikus határidő-túllépős füllentés. Egy vérbeli, kétségbeesett vizsgaidőszakos alapeszköze. Nektek ismerős: „Elnézést, nem jött visszajelzés, lehet, hogy nem ment el az a fránya e-mail pár hete…?” Apropó, ezeket soha ne mondjátok egy vizsgázónak!

2. Nem is láttam, hogy írtál…

Minden.Kellemetlen.Üzenet.Esetén. Akár egy nem kedvelt személy ír, akár az exetek, akár egy kínos kérdésre kell válaszolni. Mert könnyebb kikerülni a választ, ugye.

Objektum doboz

3. Oh, nem vettem észre, hogy lejárt a bérlet…

Bevett bliccelős kamukifogás arra, hogy miért nem vettünk új, érvényes bérletet. És ez még tök barátságos füllentés, azok után, hogy egyszer egy csaj átment ördögűzőbe a villamoson, és sátánnak nevezte az ellenőrt, és az első megállóban leszállt és elszaladt. Hatásos volt, annyi szent, legalábbis nem volt olyan megszokott, mint az, hogy tulajdonképpen nem is vettétek észre, hogy már elmúlt egy hónap. A 8 legtipikusabb bliccelős kínról itt írtunk nektek!

4. Amikor az exetek megkérdezi, van-e már pasitok

Van. (Nincs. Közöd?)

Objektum doboz

Ti mikor követtek el bocsánatos füllentéseket?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.