Egyéb kategória

Kis híján egy nő életébe került egy kutyapuszi

Sosem értettem egyet azzal, hogy csókolgatni kell a cicáinkat, kutyáinkat, de nem is ítéltem el azt, aki ezt csinálja. Most viszont egy olyan dolog történt, ami elég elgondolkodtató lehet minden gazdi számára.

vous - 2016.07.07.
Kis híján egy nő életébe került egy kutyapuszi

Van, akinek azzal indul a napja, hogy puszit nyom a kutyusa orcájára – nem is gondolnánk, mennyi veszély fenyeget minket akkor, ha mi is így teszünk. Egy tanulmány szerint ugyanis rengeteg egészségügyi kockázattal jár a kutya- vagy cicapuszi – írja a Womens’Health.

Egy 70 éves brit nő nemrég életveszélybe került a kis kedvence miatt. Megpuszilta a kutyusát, utána pedig kórházba kellett szállítani. Állapota olyan súlyos volt, hogy a beszéde is érthetetlenné vált.

Forrás:
pexels.com

Az orvos először azt állapította meg, hogy stroke-ot kapott, pár nap múlva viszont még rosszabbra fordult az állapota. Fejfájástól, magas láztól, hidegrázástól, hasmenéstől és vérmérgezéstől szenvedett, melyekbe akár bele is halhatott volna, de a gazdinak most szerencséje volt. Egy vérteszt kimutatta, hogy egy bakteriális fertőzést kapott a hölgy, amit Capnocytophaga canimorsunak neveznek. Ezek a bacik a kutyák és macskák szájában élnek. Az orvosoknak korábban már volt dolguk ilyen fertőzéssel, de ez az eset teljesen más volt.

Lehet, hogy abba kellene hagyni a kutyapuszikat? Lehet. De nem én vagyok az, aki ez meg tudja mondani, sőt a hozzáértők sem mondták ki ezt egyértelműen. Azt viszont kijelentették, hogy teljesen normális az, hogy ez a baktérium az állatokban fellelhető. Annyiban, azt hiszem, egyetérthetünk, hogy egy puszi nem ér ennyit.

Egy biztos: annyi tanulság levonható, hogy ha nem muszáj, ne csókolgassátok agyon a kedvenceiteket!

Az pedig, hogy mik járhatnak a blökik fejében, amíg haza nem érünk, itt megtaláljátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.