Egyéb kategória

Nem csak mi nem találjuk az igazit: az agglegényvárosban alig találnak párt a férfiak

Sokan azt hisszük, hogy megtalálni az igazi párunkat szinte lehetetlen. Egy kínai kisvárosban azonban úgy néz ki, hogy a lehetetlen szó szerint értendő, ugyanis az 1600 fős lakosságból a felnőtt férfiak negyven százaléka még nem talált magának párt.

vous - 2016.07.06.
Nem csak mi nem találjuk az igazit: az agglegényvárosban alig találnak párt a férfiak

Sok férfi választja a nőtlenséget tudatosan, mert túl rossz tapasztalatokkal rendelkezik, vagy éppen nem érzi magát annak a nősülős típusnak. Egy kínai településen, Laoya városában azonban nem ez a helyzet, ugyanis az 1600 fős lakosságból több mint 100 férfi akarata ellenére nőtlen. Az „agglegényvárosnak” becézett helyen 2014-ben 112, 30 és 50 év közötti férfi vallotta azt, hogy nem talál magának feleséget, ez a szám azonban volt már ennél magasabb is! Xiong Shouqing, egy helyi dolgozó a CCTV Newsnak elmondta, hogy a nőtlen férfiak száma a lakosság mintegy 40%-át is kitette már!

Forrás:
qq.com

Mikor megkérdezték tőle, hogy ennek mi lehet az oka, azt válaszolta, hogy egy nagyon rossz fekvésű településről van szó, ami technikailag is messze alulmarad a többitől, ezért a lakosság nagyon szegény. Ráadásul Laoya egy mezőgazdasági kisváros, ahol a legtöbb férfi ott marad, és gazda válik belőle. Viszont egyre több nő költözik be nagyobb városokba, ahol jobbak a körülmények és magasabb az életszínvonal.

A helyi lakosok egy része beletörődött ebbe, és megtanulta egyedül élvezni az életet, de Xiong Shouqing például, aki már 77 éves, még mindig keresi az igazit, aki elviselhetőbbé tenné öreg napjait. A helyi kormány szerint a megoldás a nőtlenségre a turizmus beindulása lehetne, ahhoz azonban először magát a kisvárost kellene fejleszteni.   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.