Egyéb kategória

Nem csak mi nem találjuk az igazit: az agglegényvárosban alig találnak párt a férfiak

Sokan azt hisszük, hogy megtalálni az igazi párunkat szinte lehetetlen. Egy kínai kisvárosban azonban úgy néz ki, hogy a lehetetlen szó szerint értendő, ugyanis az 1600 fős lakosságból a felnőtt férfiak negyven százaléka még nem talált magának párt.

vous - 2016.07.06.
Nem csak mi nem találjuk az igazit: az agglegényvárosban alig találnak párt a férfiak

Sok férfi választja a nőtlenséget tudatosan, mert túl rossz tapasztalatokkal rendelkezik, vagy éppen nem érzi magát annak a nősülős típusnak. Egy kínai településen, Laoya városában azonban nem ez a helyzet, ugyanis az 1600 fős lakosságból több mint 100 férfi akarata ellenére nőtlen. Az „agglegényvárosnak” becézett helyen 2014-ben 112, 30 és 50 év közötti férfi vallotta azt, hogy nem talál magának feleséget, ez a szám azonban volt már ennél magasabb is! Xiong Shouqing, egy helyi dolgozó a CCTV Newsnak elmondta, hogy a nőtlen férfiak száma a lakosság mintegy 40%-át is kitette már!

Forrás:
qq.com

Mikor megkérdezték tőle, hogy ennek mi lehet az oka, azt válaszolta, hogy egy nagyon rossz fekvésű településről van szó, ami technikailag is messze alulmarad a többitől, ezért a lakosság nagyon szegény. Ráadásul Laoya egy mezőgazdasági kisváros, ahol a legtöbb férfi ott marad, és gazda válik belőle. Viszont egyre több nő költözik be nagyobb városokba, ahol jobbak a körülmények és magasabb az életszínvonal.

A helyi lakosok egy része beletörődött ebbe, és megtanulta egyedül élvezni az életet, de Xiong Shouqing például, aki már 77 éves, még mindig keresi az igazit, aki elviselhetőbbé tenné öreg napjait. A helyi kormány szerint a megoldás a nőtlenségre a turizmus beindulása lehetne, ahhoz azonban először magát a kisvárost kellene fejleszteni.   

Ajánlott cikkek