Egyéb kategória

Klórkisokos nyárra: így védjétek a hajatokat és a körmeiteket ellene

Soha véget nem érő körforgás az, amikor az ember lánya belemegy abba a vitába, hogy medencében jobb fürdeni, vagy a Balcsiban. Elvileg a medence a tisztítás miatt jobb, de a klór mint olyan, nem egy klassz dolog.

vous - 2016.07.02.
Klórkisokos nyárra: így védjétek a hajatokat és a körmeiteket ellene

A Women's Health magazin cikke szerint ugyanis a klór majdnem olyan káros tud lenni a hajra bőrre, körömre, mint amennyire megvéd benneteket a többi ember bacilusaitól. Elég rossz hallani, olvasni, hogy a medencék valójában ártalmasak, hiszen nagy élvezet bennük a pancsolás. Ám ha már választanotok kell, inkább kültéri medencében csobbanjatok, mivel a beltéri medencék vizéből a klór a levegőben is jelen van, belélegzitek, és az arra érzékenyeknél légzőszervi irritációt, asztmát is előidézhet. Szóval, ha hányingeretek van az uszodában, akkor érdemes arra gyanakodnotok, hogy nem szívleli a szervezetetek a klórt.

Ám mindezek ellenére, ha nem tudtok lemondani eme élvezetről, semmi vész, néhány apró praktikával meg tudjátok védeni a legsérülékenyebb testrészeiteket a klór káros hatásaitól.

Forrás:
pexels

Teljes védelem a bőrnek, tetőtől talpig

Mivel a fürdőruhátok vizes marad, ezért folyamatosan ki vagytok téve az irritációnak, bár igazából az lenne a jó, ha vízben sem kellene túlzottan érintkeznetek vele. Ennek érdekében használjatok vízálló naptejet, hiszen az taszítja a vizet, és megakadályozza, hogy a klór a bőrötökkel érintkezzen. Arra azonban ügyeljetek, hogy 80 percenként kenjétek be magatokat, és minden alkalommal zuhanyozzatok, ha kiléptek a medencéből. Apropó, így válasszatok tökéletes fényvédő krémet nyárra!

Felüdülés az arcnak – ha már késő

Ha már túl vagytok egy egész napos pancsizáson, tuti azt tapasztaljátok, hogy az arcbőrötök száraz és feszít. Ha ez van, akkor elő a C-vitaminnal! Keverjétek az arckrémetekbe vagy szérumotokba, nemcsak a szagot tünteti el, hanem hidratál is. És remélem, nem hisztek el mindent a C-vitaminról!

Klórnak belépni tilos a hajra!

Igen, jól olvastátok, már fürdés előtt tegyetek azért, hogy a hajatok ne nézzen ki úgy a nap végére, mint egy száraz seprű. Kenjétek be kókuszolajjal, ami nemcsak ápol, távol is tartja a vizet és a klórt a hajatoktól!

Védőlakkot a körömre!

Egy réteg lakkot húzzatok a körmötökre, lehet az bármilyen: védő, erősítő, regeneráló. A körömágyatokat pedig kenjétek be ápoló olajjal. A siker garantált!

Ajánlott cikkek