Egyéb kategória

Gera Zoli: „szimplán elfogyott a benzin” – így tért haza a magyar válogatott

Hétfő délután újságírók hada várta a magyar válogatottat a Ferihegyi reptéren. „Hőseink” hazaérkeztek a franciaországi foci-Eb-ről, ahol rég nem látott kimagasló teljesítményt nyújtottak. Sosem fogjuk elfelejteni az osztrákok elleni győztes mérkőzést, sem a portugál meccs góljait. És könnybe lábad szemmel meséljük majd unokáinknak, hogy a szurkolók örömükben az egész körutat megbénították. Egy mámoros két héten vagyunk túl – köszönjük, fiúk.

vous - 2016.06.27.
Gera Zoli: „szimplán elfogyott a benzin” – így tért haza a magyar válogatott

Egy mérhetetlenül büszke Magyarországra érkezett haza hétfő kora este a magyar válogatott. Mondanom sem kell, hogy örök élményt szereztek nekünk, amikor Szalai berúgta az első Eb-gólunkat az osztrákok kapujába, amikor Gera találata elnyerte az Eb gólja címet, vagy amikor Király Gábor legendás mackónadrágjában ment dolgozni a fél ország. Vasárnap sem ért véget az utazás, sőt még csak most keződött el. Most, amikor a magyar válogatott tagjai megérkeztek Budapestre.

A fiúk vízsugár és szivárvány alatt és persze a „szexi öltönyben” szálltak le a repülőről, aminek ablakából a pilóta egy magyar zászlót lógatott ki. A focisták az újságíróknak lelkesen integettek, majd Gera Zoli, Király Gábor és Bernd Storck sajtótájékoztatót tartottak.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

A fiúkon szerencsére egy cseppet sem látszott az elkeseredés, de miért is keseregtek volna, a lenyűgöző teljesítmény után hatalmas ováció és tágra nyílt szemek fogadták őket. 

Király Gabi egyből azzal kezdte, hogy bár kicsit fáradtak nagyon örülnek a jelenlévőknek. Szerinte leginkább a tolerancia vitte őket előre, nem volt feszültség a csapatban, jól sikerült a felkészülés, és a sok munka most ért be igazán.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Gera pedig egyszerűen fogalmazott:

szimplán elfogyott a benzin.

Bár maradtak volna még, így is élveztek minden pályán töltött percet. Sőt, mivel ők még „nem annyira öregek”, így reményekkel néznek a jövőbe. A másik óriási élménynek pedig azt tartják, hogy ennyien szurkoltak nekik kint a lelátókon, és innen Magyarországról.

Bernd Storck pedig hangsúlyozta, hogy innen nincs megállás, a cél, hogy egy minél magasabb szinten játszó focicsapatot kovácsoljanak. 

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek