A citrom facsarása nagyon sok ételhez jól jöhet, de nem olyan egyszerű kipréselni az utolsó cseppig a gyümölcsöt. Most mutatunk rá egy szuperegyszerű módot!
A citromnak számos jó tulajdonsága van, ami miatt előszeretettel esszük, isszuk, de a citromlé kifacsarása nem tartozik a világ legegyszerűbb dolgai közé. A Purewow szerint van egy mód, ami sokkal könnyebbé teszi a műveletet – ráadásul egy olyan eszközökkel, ami minden háztartásban megtalálható.
Szükségetek lesz egy konyhapultra, késre és citromra.
A citromot görgessétek erősen végig oda-vissza a pulton, ezután pedig vágjátok félbe és fordítsátok lefelé a gyümölcshúsos részét. Így a tenyeretek felé lesz a félbevágott teteje. Ezt követően nyomkodjátok erősen a gyümölcsöt és készen is vagytok. Annyi biztos, hogy ezúttal nem megy majd kárba a gyümölcs fele.