Egyéb kategória

Egy tuti trükk arra, hogy az utolsó cseppig kifacsarjátok a citromot

A citrom facsarása nagyon sok ételhez jól jöhet, de nem olyan egyszerű kipréselni az utolsó cseppig a gyümölcsöt. Most mutatunk rá egy szuperegyszerű módot!

vous - 2016.06.19.
Egy tuti trükk arra, hogy az utolsó cseppig kifacsarjátok a citromot

A citromnak számos jó tulajdonsága van, ami miatt előszeretettel esszük, isszuk, de a citromlé kifacsarása nem tartozik a világ legegyszerűbb dolgai közé. A Purewow szerint van egy mód, ami sokkal könnyebbé teszi a műveletet – ráadásul egy olyan eszközökkel, ami minden háztartásban megtalálható.

Szükségetek lesz egy konyhapultra, késre és citromra. 

A citromot görgessétek erősen végig oda-vissza a pulton, ezután pedig vágjátok félbe és fordítsátok lefelé a gyümölcshúsos részét. Így a tenyeretek felé lesz a félbevágott teteje. Ezt követően nyomkodjátok erősen a gyümölcsöt és készen is vagytok. Annyi biztos, hogy ezúttal nem megy majd kárba a gyümölcs fele. 

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.