Egyéb kategória

„Fogalmam sem volt, lesz-e közös halmaz a VOUS világa és az én világom között” – junior szerzőnkkel, Megyesi Jucival beszélgettünk

Júniusban ünnepelünk: 1 éves a VOUS! Ebből az alkalomból meglepetés-interjúsorozattal készültünk, amelyben végre mi, VOUS-lányok is elárulunk magunkról ezt-azt. A karácsonyi ajándékozások mintájára mindannyiunk neve felkerült egy cetlire, és mindannyian húztunk valakit, akivel kicsit elbeszélgettünk.

vous - 2016.06.23.
„Fogalmam sem volt, lesz-e közös halmaz a VOUS világa és az én világom között” – junior szerzőnkkel, Megyesi Jucival beszélgettünk

Ha volna ember, akinek a gyerekkori naplójába beleolvasnék, az Juci lenne. Elmondása szerint ő nem az a klasszikus VOUS-lány: már a tinédzserkor derekán sem cipőkről és körömlakkokról írt a naplójába, hanem Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéről. Éppen ezért, amikor a VOUS-hoz került, nehéz volt legyűrnie a kezdeti előítéleteket. 

„Nem érdekel a bulvár, sem a szépségpraktikák – a női magazinok világa nagyon távol áll tőlem” – mondja.

Kívülről egy csajos, habos-babos, rózsaszín vattacukorfelhőnek gondoltam ezt az egész VOUS-világot, aztán jöttem én, akit a politika, a kultúra, a társadalmi problémák érdekelnek, és fogalmam sem volt, lesz-e közös halmaz a VOUS világa és az én világom között.

Hozzáteszi, főszerkesztőnknek, Eszternek köszönheti, hogy végül VOUS-lány lett belőle, ugyanis ő biztatta, hogy igenis van helye a csapatban.

Nem szeret szerepelni, mégis gyakran azon kapja magát, hogy csak az ő szája jár a társaságban. Imádja, hogy munkájának köszönhetően elsők között értesül a világban történt dolgokról. Barátai gyakran viccelődnek azon, hogy nem tudnak neki újat mondani. Ahogy ő mondja, szeret kapocs lenni az emberek között. Van véleménye, és azt bátran ki is nyilvánítja, ezért úgy gondoltam, megkérem, asszociáljon pár szóról valamire – talán ez a legőszintébb módja, hogy megismerjétek őt.

Forrás:
Molnár Anikó

Fotózás

„Nem tudom pontosan megmondani, mikor kattant be nálam, hogy fotózni akarok. Gimi legelején kisírtam magamnak egy digitális gépet, amit onnantól kezdve évekig le sem tettem. Szünetben, tesiórán, szalagavatós táncpróbán, ahol lehetett, fotóztam az osztálytársaimat. Aztán elkezdtem koncerteken, fesztiválokon, slam poetry esteken dokumentálni az eseményeket. De mivel sosem voltam megelégedve a képeimmel, rájöttem, hogy felesleges erőltetni, ha nem tudok benne kiteljesedni. A mai napig gyakran viszem magammal a gépet egy-egy eseményre, volt rá többször is példa, hogy saját cikkemhez fotóztam, de ezt már csak akkor vállalom, ha nincs más megoldás. A fotózás már csak hobbi, amire sajnos kevés időm jut.”

Megyesi Juci junior szerkesztő 2016 interjú

Juci VOUS-élményei

December óta erősíti a VOUS csapatát.

Kedvenc cikke az volt, amikor a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát oldal alapítójával készített interjút, mert szívügye a kutyusok örökbefogadása: Kavics nevű kutyájukat is az Illatos útról hozták el.

Legnagyobb kihívása az volt, amikor a Budapest Bike Maffiát megkereste egy interjú miatt, ám a csapat nem reagált az e-maijeilre, és csak a cikk leadásának utolsó napján érte el őket. Meleg helyzet volt.

Mindig élmény, ha megjelenik egy cikke, és pozitív visszajelzést kap. Ilyenkor érzi, hogy nem hiábavaló a munkája.

Őszinteség

„Nincs mit szépíteni, elég nagyszájú leányzó vagyok. Ami a szívemen, az a számon, emiatt néha adódnak kellemetlen helyzetek, de úgy gondolom, fontos, hogy őszinték legyünk egymással. Szeretem, ha valaki szókimondó, ha kell, kicsit odamondogat, persze csak akkor, ha az indokolt. Az irónia és a szarkazmus is jó barátom, azon vagyok, hogy ez a jövőben még jobban átjöjjön a cikkeimből.”

Forrás:
Molnár Anikó

Jövő

Nem hiszek a tervezésben. Ebben az évben először vettem egy határidőnaplót, és szinte csoda, hogy fél év után néha még előveszem – de akkor is csak azért, hogy utólag beírogassak dolgokat, amikre szeretnék majd emlékezni.

Eddig ami jól alakult az életemben, az a véletlennek volt köszönhető. Általában pár nappal előre látom a feladatokat, nem tervezek hetekkel, hónapokkal előre, így a jövőmet illetően sincsenek konkrét terveim. Annyi biztos, hogy szeretnék egy év múlva lediplomázni és építeni a karrierem, aztán a többi jön majd magától. Nem akarok rágörcsölni.”

Zene

„A zene lételemem. Többféle stílus is közel áll hozzám, ha ki kéne emelnem pár kedvencet, akkor a The Doorst, a Queens of the Stone Age-t, a Radioheadet, a Tame Impalát említeném, de old school hiphopszámokat is szívesen pörgetek. Amióta van Spotify-om, azóta pedig mint kisgyerek a játékboltban… Minden hangulatra van egy playlistem. Ha újrakezdhetném, biztos megtanulnék játszani egy hangszeren. Mondjuk dobon. És mennék turnézni mindenfelé a bandámmal. Fú, ez elég menő lenne.”

Forrás:
Molnár Anikó

VOUS

A VOUS nekem lehetőség, hogy olyan embereket ismerjek meg, akiknek az élete, a története érdekes, inspiráló számomra, de valószínűleg furcsán néznének, ha csak úgy megkeresném őket, hogy üljünk le dumálni.

Ha újságíró vagy, kinyílik előtted a világ, neked csak döntened kell, merre szeretnél indulni. A lehetőség, hogy emberek ezreihez szólhatok, nagyon értékes dolog. Ezt jelenti nekem a VOUS.”

Ajánlott cikkek