Egyéb kategória

Kánikula-kisokos álomszuszékoknak – Így aludhattok csudajól a legnagyobb melegben

Az alvás a szerkesztőségben mindig kiemelt téma. Nem csak azért, mert többen is a hobbinknak valljuk, vagy mert ebéd után gyakran menekülnénk legális szundiba a kajakóma elől. Akármit írunk az alvásról, az benneteket is érdekel, akkor pedig nem fogjuk vissza magunkat. A kis kifli, nagy kifli a kedvenc pózunk lenne – de nem nyáron! A legnagyobb melegben kerüljük a bőrkontaktot és a túlélésre játszunk.

vous - 2016.06.13.
Kánikula-kisokos álomszuszékoknak – Így aludhattok csudajól a legnagyobb melegben

Hogy télen hogyan aludhattok jól, arról hónapokkal ezelőtt mesélt nektek szerkesztőnk, Engel Nóri, aki megadta nektek a tökéletes téli alvás receptjét is.

Azt betartva valószínűleg jól aludtatok egész télen, a forró nyári napok még csak most következnek, ezért ideje felkészülni a 30 fokos éjszakákra. A meztelenül alvók állítólag boldogabbak, mint azok, akik hálóingben vagy pizsamában dőlnek le pihenni. De mi van akkor, amikor olyan forró a levegő éjjel is, hogy legszívesebben a bőrünkből is kibújnánk – és nem örömünkben? Megkértük grafikusunkat, Pankát, hogy néhány túlélőtippet rajzos formában készítsen el.

Karácsonyi Panka

Grafikák: Karácsonyi Panka

1986 óta foglalkozom a világgal. Kezdetben fal-zsírkrétarajzokkal kápráztattam el a szüleimet. Nem kimondottan egyenes út vezetett idáig, ahol most vagyok. Mielőtt tervezőgrafikusként diplomáztam volna, tanítóképzőbe jártam, díszlet- és jelmeztervezést tanultam, és azóta is autodidakta módon szippantom magamba, ami éppen megtetszik. Ennek köszönhetően a fotótól a táskatervezésen át a filmes kellékig sok mindent készítettem már munkám során, és izgatottan várom, mit hoz a jövő. Munkáimat itt találjátok.

A hűvös nyári éjszaka nappal kezdődik

  • Egészen pontosan úgy, hogy nappalra besötétítitek a hálószobát, bezárjátok az ablakokat, leengeditek a redőnyt, ha kell, extra sötétítőt is felraktok.
  • Jó ötlet lehet a függönyök nedvesítése is. A párolgás hőelvonással jár, a függöny méretű felületek jól lehűtik majd a szobát.

Forrás:
Karácsonyi Panka
  • Ne csak este, napközben is figyeljetek arra, mikor és mit esztek, isztok. A grillpartik, kerti sütögetések, nagy nyári bulizások ellenére is próbáljatok meg ne túl későn vacsorázni. Kerüljétek a nehéz, fűszeres ételeket és a túl sok alkoholt.

Forrás:
Karácsonyi Panka

Forrás:
Karácsonyi Panka

Klíma helyett klasszikus módszerek

  • Ha nem akartok langyos vízzel tusolni, mert felébrednétek, tegyetek hideg vizes borogatást a csuklótokra, bokátokra, homlokotokra és a nyakatokra is.

Forrás:
Karácsonyi Panka
  • Nyáron érdemes a párnákat és a takarót is lecserélni. Elég csak lepedővel vagy ágyneműhuzattal takarózni, a tollpárnát pedig felválthatja a sokkal jobban szellőző tönkölypárna is.

És persze: ki mondta, hogy az ágyban kell aludnotok! Ha elég nagy a terasz vagy az erkély, és megoldjátok a rovarmentesítést, akkor költözzetek ki oda. A legvadabb tipp, amit olvastunk, hogy aludjunk függőágyban. Valószínűleg ezt is meg lehet szokni, de a legegyszerűbb megoldás talán mégis az, amit a fenti grafikán láttok: aludjatok a padlón.

Van még tippetek? Osszátok meg velünk itt a cikk alatt kommentben vagy a Facebook-oldalunkon!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.