Egyéb kategória

5 mantra, ami átsegít a nehéz napokon

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem van pár mantrám, csupán csak egy mondatocska, amit gyakran ismételgetek magamnak, amikor rosszabb napjaim vannak. Nem direkt találtam ki őket, csak megszülettek önmaguktól, és azóta elkísérnek engem, benneteket. Biztosan nektek is van ilyen.

vous - 2016.06.13.
5 mantra, ami átsegít a nehéz napokon

Egy mantra ugyanis pont a lényeget juttatja az eszetekbe, épp csak annyira, hogy ne veszítsétek el a fejeteket és ne essetek kétségbe. Pont időben jelenik meg, sokaknál ösztönösen, másoknak tudatosan kell ráhangolódniuk, de megéri. Egy mantra életet menthet, én hiszek ebben. S hogy mi kell ahhoz, hogy az életetek részévé váljon egy mantra? Semmi, mindössze tudnotok kell, hogy vannak, és használnotok kell őket. Kezdésnek ez az öt meg is teszi.

Csak én tudok vigyázni magamra

Biztosan rátok tört már az érzés, mikor éppen mélyponton voltatok, és senkit sem értetek el, hogy szörnyen másra vagytok utalva, és nem tudtok mit kezdeni magatokkal. Na ilyenkor kell ezt a mantrát előhúznotok. Ilyenkor ugyanis eszembe jut, hogy bár ijesztő a dolog, valójában az egy hatalom, hogy ti rendelkeztek magatok felett. És ha ez így van, miért is ne acélozhatnátok meg magatokat, és döntenétek úgy, hogy véget vettek a nyomorúságnak?

Minden rossz napot túléltem eddig

Pont. Bármilyen rossz nap is a mai, egyszer vége lesz, és mint ahogyan az eddigi legszörnyűbb napokat, úgy ezt is végigcsináljátok. Ennyire egyszerű. Különben is, ahogy egy társmantra mondja: „Ami nem öl meg, az megerősít.”

Forrás:
pixabay

Soha nem látom ezeket az embereket újra

Néha, mikor idióta dolgot lenne kedvetek csinálni, vagy éppen egy szörnyű nap után vagytok, és szívet tépően sírnátok a metrón, olyan gondolatok tartanak vissza benneteket ettől, hogy ez kínos, meg hogy mit fognak gondolni az emberek. Engedjétek el. Úgysem látod őket többé.

A testem sokkal több annál, ahogy kinéz

Sokatoknak – hála a bodyshamingnek – talán ezt a mantrát a legnehezebb életvitelszerűen alkalmaznia. Pedig ez egy nagyon fontos mantra akkor, amikor túl sok figyelmet szenteltek olyan kínzó dolgoknak, mint hogy milyen hiba van a testeteken, híztatok, és csúnyák vagytok. Gyönyörűek vagytok, és ismételjétek sokat ezt a mantrát, hogy tényleg így érezzétek. Számoljatok le a bodyshaminggel örökre!

Csak azért vagyok felelős, amit érzek

Voltak idők, mikor annyira igyekeztem mindent elmagyarázni egy barátnak, hogy tisztázzuk a félreértéseket, hogy szinte beleszakadt a szívem. Csak magyaráztam és magyaráztam, míg ki nem merültem, persze, mára megtanultam, hogy csak a saját érzéseimért vagyok felelős. Meghallgatom a másikat, kulturáltan vitatkozom, de ha nem tudok zöld ágra vergődni valakivel, akkor hagyom. Tudjátok, hogy az energiavámpírok megérzik, ha felelősnek érzitek magatokat mások érzéseiért is.

+1 egy jó könyv

A is segíthet átvészelni egy nehéz napot, ha pozitív történeteket olvasunk. Egy motiváló sztoriból ugyanis erőt meríthetünk ahhoz, hogy legyőzzük az előttünk álló akadályokat. A Borúra derű című könyv például szuper választás az ilyen napokra.

A történetben May, Lara és Clare a legjobb barátnők, akik elkeseredetten vágynak egy kis kikapcsolódásra. A közelmúltban mindhárman nehéz időszakon mentek keresztül, és igazán nagy szükségük van a levegőváltozásra. Tíz napra foglalnak szállást egy luxusszállóban, ám amikor megérkeznek, rádöbbennek, hogy egészen máshol kötöttek ki, mint gondolták. Rossz faluba tévedtek… azonban úgy döntenek, nem keseregnek, inkább kihozzák a legjobbat a szorult helyzetből. Tegyetek ti is hasonlóan!

87. Ünnepi Könyvhét

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett ünnepi könyvhetet és gyermekkönyvnapokat idén is megrendezik a Vörösmarty téren június 9–13. között. Az ünnepi könyvhét – nyolc és fél évtizedes hagyományának megfelelően – elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Könyvheti mű lehet minden élő magyar szerző első kiadású műve, a klasszikus magyar irodalom új kiadásai. A részletekért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.