Egyéb kategória

Szexvallomások: kiderült, mi kell a gyakori együttléthez

Azt, hogy milyen gyakran élünk nemi életet, rengeteg tényező meghatározza. Lehet ez a partner iránt érzett szerelem vagy vágy függvénye, függhet az egészségünktől, a napi teendők mennyiségétől, a munkahelyi beosztásunktól – és mint kiderült, attól is, hogy milyen személyiséggel rendelkezünk!
vous - 2016.05.30.
Szexvallomások: kiderült, mi kell a gyakori együttléthez

Arról már írtunk nektek korábban, hogy hol szeretnek a legjobban összebújni a párok, sőt, már azt is tudjuk, melyek azok a helyek, ahol semmiképp sem javasolt az intimitás. Tudjuk, mivel és mivel nem jár a szüzesség elvesztése, és azt is, hogy a későbbiekben hogyan kommunikáljuk a párunk felé, ha új dolgokat próbálnánk ki az ágyban. Azt viszont eddig nem tudtuk, milyen személyiségjegyek vezetnek a gyakori együttlétekhez.

Egy nemrég publikált kutatás vizsgálta a kérdést, amely 278 friss házaspárt kért meg arra, hogy vezessenek naplót szexuális életükről házasságuk első évében. Olyan személyiségjegyek után kutattak, mint nyitottság, tudatosság, engedékenység, nyíltság vagy neurotikusság – ezek alapján vizsgálták, hogy milyen személyiség kell a gyakori szexuális élethez.

A kutatás egyik eredménye szerint a nők engedékenysége az egyik legfontosabb faktor, ami meghatározza a szeretkezések gyakoriságát is. Ha egy nő nyitott és engedékeny is – ezeket természetesen pszichológiai tesztekkel is alátámasztották –, a kutatás eredménye szerint nagyobb esély van a gyakoribb együttlétekre. Érdekes módon ugyanez nem lett igaz a férfiakra! Minél nyitottabb felfogásúak voltak, annál kevésbé volt rájuk jellemző, hogy élveznék a gyakoribb szexet. A neurotikus személyiség viszont mind a két nemnél egyforma eredményt hozott: ők kevesebbszer bújnak össze a párjukkal.

Forrás:
Pixabay

A kutatás egyik legérdekesebb eredménye volt, hogy mind a nők, mind a férfiak szexuális elégedettsége független volt partnerük főbb személyiségjegyeitől. Ez arra enged következtetni, hogy ez sokkal inkább annak a függvénye, hogyan érzünk a másik iránt, illetve hogy milyen szokásokkal rendelkezik a másik a hálószobában. Kevésbé meglepő eredmény volt az, hogy a férfiak sokkal gyakrabban kezdeményeznek szexuális együttlétet, mint a nők – Hollywood már évtizedek óta ezt mantrázza.

Természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy ez a kutatás csak egy kis szegletét vizsgálta egy rendkívül bonyolult és szerteágazó témának. Mindenesetre mindig jó tanulni valamit magunkról – vagy esetleg belegondolni abba, hogy saját személyiségünk mennyiben segíti elő vagy épp mennyiben gátolja szexuális együttléteink gyakoriságát.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.