Egyéb kategória

Sárga bögre, görbe bögre: avagy egy bögregyűjtő nehéz élete

Kell a világban valami, ami összetartja a törékeny hétköznapokat, valami, aminek nincs értelme, és mégis jelentőséggel bír. Mondjuk ha van egy rakat bögrétek, mert nem bírjátok otthagyni a boltban, mert annyira ti vagytok, és pontosan megvan a helye az életetekben. Bögregyűjtők, ide figyeljetek!
vous - 2016.05.29.
Sárga bögre, görbe bögre: avagy egy bögregyűjtő nehéz élete

Mindenkinek van valamilyen mániája – a VOUS-lányok is felvállalták ezeket –, és igen, azon túl, hogy borzasztóan édesszájú vagyok, egy-egy szép bögrét képtelen vagyok otthagyni a boltban. És hogy mi értelme van bögréket gyűjteni? Nos, megpróbálom pontokba szedni nektek, meg azt is, hogy mi minden jellemző egy bögregyűjtőre.

Nincs hely, de akkor is kell

Ez annyira igaz, hogy kínomban még fel is nevettem. De tényleg. Hiába tudjuk, hogy tele az összes polc és vitrin a lakásban, akkor is a kosarunkba tesszük a bögrét, és szorítunk neki valahol helyet. Végső esetben vázává, kaspóvá nevezzük ki.

Minden alkalomra van valamilyen bögre

A reggelihez, a délutáni kávéhoz, a teához, külön karácsonyra, tavaszra, őszre, és persze még személyekhez is tudunk kötni egy-egy darabot, szóval, ha egy bögregyűjtőnél jártok vendégségben, és rendre ugyanazt a bögrét kapjátok, akkor érezzétek megtisztelve magatokat. Az azt jelenti, hogy van náluk egy bögrétek.

Forrás:
pexels

És persze vannak porfogó darabok is

Amik annyira különlegesek, hogy félnek használni, nehogy eltörjön. Nekem is van egy ilyen antik hatású bögrém, és csak nagy ritkán iszom belőle teát, máskülönben csak áll a polcon, ahol néha megcsodálom.

Törés = kis halál 🙁

Lehet a gyűjtemény bármekkora, minden törés fájdalom, szomorúság és egy kis halál. Mintha csak az emlékeitek törnének össze a porcelánnal együtt. Szomorú. Éppen ezért háklisak is vagyunk arra, ha más beleiszik a bögrénkbe. Ha törik, törjön, de csak a ti kezetek által!

Ajánlott cikkek