Egyéb kategória

Zsibbadás és fájó lábak: a magassarkú-viselés legrosszabb mellékhatásai

Tinikoromban az első magas sarkúm egyáltalán nem volt a legjobb barátnőm. Emlékszem, beleléptem, királynőnek éreztem magam, majd elsétáltam vele a kapuig. Az volt a terv, hogy abban megyek aznap az iskolába. Több sebből vérzett a dolog. Szó szerint.
vous - 2016.05.28.
Zsibbadás és fájó lábak: a magassarkú-viselés legrosszabb mellékhatásai

A kapuig még ment a dolog, de aztán jött csak a kínszenvedés. Mintha csak gyökeret eresztettem volna a betonba, és fogalmam sem volt, hogyan lépjek tovább olyan könnyedén, ahogyan a többi nő csinálja. Egyáltalán hogy csinálja?! A buszmegállóig kiröhögtek a csigák, olyan lassan vánszorogtam, és mire felszálltam a buszra, már a sarkamat is kikezdte a bejáratlan cipő. Nem ilyennek képzeltem én ezt a nővé avanzsálódást.

Idővel, mint minden nő lába, hozzáedződött az enyém is a magas sarkakon való járáshoz, és eljött az a hosszú időszak az életemben, mikor lassan elfelejtettem, hogy lapos talpú cipő is létezik a világon. Imádtam ringani tűsarkakon évekig, aztán persze meglett a következménye. Hiába, a tinik egyáltalán nem veszik észre azokat a figyelmeztető jeleket, amiket kéne.

Tudjátok, ki Anna Zaboeva?

Talán sokaknak nem kell bemutatni Anna Zaboevát, akinek belvárosi cipőüzletéből sok-sok egyedi dizájnerdarab került ki, hogy a budapesti utcák szürkeségét és a nemzetközi vörös szőnyeges fesztiválok csillogó világát is megszínesítse. Ha azonban mégsem hallottatok róla, akkor feltétlenül muszáj megismernetek a munkásságát Mariann interjúján keresztül, amit el is olvashattok itt, ráadásul Anna még a transzszibériai vonalon való utazásáról is mesélt.

A zsibbadás nem jó jel

Emlékszem, az áttáncolt bulik alatt istennőnek éreztem magam, pont azért, mert tűsarkakkal sokkal szexisebben, magabiztosabban lehetett pörögni, mint laposban. Igen ám, de ennek meg is volt a böjtje: két napig nem bírtam lábra állni, annyira zsibbadtak a lábaim. Idővel ez egyre durvább lett, és jó időben az utolsó pár métert már mezítláb tettem meg a koliig. El sem tudom képzelni, mi minden jutott eszébe a portásnak, mikor becsengettem hajnalok hajnalán, kezemben a cipőimmel.

A fájdalom nem múlik el mindig

A magas sarkú cipő egyáltalán nem kényelmes, nyom, és többnyire valamelyik csontotok bánja idővel. Eleinte elmúlik, ám az évek megteszik a maguk hatását, és ha nem kaptok időben észbe, akkor a fájdalom állandósulhat. Jobb néha szünetet tartani a nagy imádat közben, higgyétek el, laposban is szexik vagytok, a pasik is megmondták!

Az ízületi fájdalom már késő bánat

A magas sarkak, amennyire szép popsit csinálnak, éppolyan ártalmasak is, hiszen megemelik a sarkatokat, így a csontvázatok is rendellenes pózba kényszerül. Térd- és derékfájdalom? Amennyire nem tudtátok elképzelni, hogy ilyen létezik, és a kedvenc cipőtök lehet az oka majd, évekkel később már bánjátok, hogy nem hordtátok kicsit kevesebbet.

Szóval, van élet a magas sarkú cipőn túl is, hiszen magasabbnak tűnhettek más praktikákkal is, arról nem beszélve, hogy bőven válogathattok többféle cipő közül is!

Ajánlott cikkek