Egyéb kategória

Orson Welles túllőtt a célon: túl jól sikerült a világ első médiahekkje

Túllőtt a célon Orson Welles, amikor 1938-ban egy rádiós hangjátékban elhitette az amerikaiakkal, hogy marslakók támadták meg a Földet. A színész-rendező maga sem hitte el, mekkora pánikot okozott a médiahekk.
vous - 2016.05.24.
Orson Welles túllőtt a célon: túl jól sikerült a világ első médiahekkje

Médiatörténelmet írt 1938. október 30-án az akkor még csak 23 éves Orson Welles. A fiatal, ám kimagaslóan tehetséges színész-rendező és a társulata, a Mercury rádiós hangjátékot készített a CBS csatorna hallgatóinak, és mivel halloween volt, egy kicsit rá akartak ijeszteni a közönségre. H. G. Wells klasszikus sci-fi regénye, A világok harca alapján készült el a rádiójátékuk, ami arról szólt, hogy egy New Jersey állambeli farmon leszállt egy idegen űrhajó, és a marslakók megkezdték a Föld megszállását. Lézerfegyverekkel gyilkolják az embereket, és útnak indultak az amerikai nagyvárosok felé, hogy halomra öljék a lakosságot.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatáshoz kattintsatok a Kultjelző oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.